Nove državne medalje za broćanske atletičare

Proteklog vikenda atletičari atletskog kluba “Brotnjo” nastupili su na dva državna prvenstva gdje su osvojili novih 5 državih medalja
19.07. U Sarajevu organizacijom atletskog kluba “Sarajevo” održano je državno prvenstvo BiH za mlađe juniore U18 gdje je nastupilo 27 klubova iz cijele BiH uz stroge mjere organizatora zbog situacije uzrokovane virusom Covid 19. 
Atletičari atletskog kluba Brotnjo na ovome prvenstvu osvoji su tri medalje gdje su novi državni prvaci postali Gabrijel Gagro u troskoku (12.20m) i Anna Ćurković u skoku u dalj (5.38m). Treću medalju i treće mjesto osvojila je Martina Prga u troskoku (10,02m).
Istog vikenda 18. i 19. srpnja u organizaciji atletskog kluba “Mladost” u Zagrebu je održano državno prvenstvo Hrvatske za starije juniore U20, gdje je nastupilo 35 atletskih klubova iz cijele Hrvatske. Novi državni prvak u disciplini troskok je naš Filip Kozina koji je skočio i novi osobni od 14.38m. U istoj disciplini, iako dosta mlađi, treće mjesto osvojio je Luka Ćurković također sa novim osobnim od 13.80m
Usprkos teškoj situaciji i velikoj pauzi u trenažnom procesu prouzrokovanoj  zbog virusa Covid 19, naši atletičari su pokazali odlične rezultate na čemu smo mi u klubu jako ponosni i ovom prilikom im čestitamo.Naš klub već ubrzo očekuju i preostala državna prvenstva.

Odgovori