Odigran 4. međunarodni šahovski turnir „Brotnjo open“

Jučer je u Bijakovićima, u prostorijama Sveučilišta Hercegovina, održan veliki šahovski turnir za kadete i juniore, 4. međunarodni turnir „Brotnjo open“.

Uz učešće 97 igrača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, turnir je organiziran za tri starosne skupine, do 12 god., do 16 god. i do 20 god., u sedam kola od 10 min po igraču.

Natjecatelje su prvo pozdravio Dragan Prskalo, predsjednik Šahovskog kluba Brotnjo i Ivan Pehar, član Uprave ŠK Brotnjo, zatim je Dragan Prusina, predsjednik Športskog saveza Brotnja, ukazao na važnost šaha u razvoju djece, dok je natjecanje otvorio Marko Antonio Brkić ispred Sveučilišta Hercegovina, inače glavnog sponzora ovog turnira.

Nagrade su se podijelile u pet kategorija i važno je spomenuti da su se istaknuli i članovi našeg kluba Brotnjo Čitluk.

U kategoriji do 14 god., prvo mjesto osvojio je Borna Pehar sa 5 bodova, a treće mjesto sa 4,5boda osvojila je Ana Ostojić. Ističemo i prvi nastup naših kadeta uopće na šahovskom turniru. Ivan Ćorić, Josip Korać, Lovro Prskalo i Maja Ostojić su pokazali da šah u Brotnju ipak ima perspektivu.

Još jednom se želimo zahvaliti glavnom sponzoru Sveučilištu Hercegovina kao i osoblju restorana Krempi na ukusnom ručku, navedeno je u objavi Šahovskog kluba Brotnjo.

 

citluk.ba

Odgovori