Odličan nastup broćanskih klubova na Austrian Junior Openu

U Salzuburgu je 22. i 23. ovog mjeseca održan Austrian Junior Open, jedno od jajjačih karate natjecanja za mlađe uzraste u svijetu. Nastupilo je oko 1300 natjecatelja iz 21 zemlje. Nastupili su i članovi karate klubova sa područja općine Čitluk ( Hercegovina, Međugorje i Brotnjo) te u iznimno jakoj konkurenciji ostvarili izvrsne rezultate. Osvojeno je jedanaeset odličja, tri zlatna te po četiri srebrena i brončana.

Jelena Pehar dominirala je u U14 uzrastu. Osvojila je prva mjesta mjesta u otvorenoj kategoriji i -155 cm kategoriji. Do zlata u otvorenoj kategoriji došla je pobjedama protiv Švicarke Hostettlet, Čehinja Halodove i Rehakove, Njemice Schroter i Austrijanke Ziller. U -155 kategoriji do zlata je došla pobjedama protiv Rječanke Živičić, Talijanke Maganuco, Austrijanke Hinterseer, još jedne talijanke Cornolo i u finalu Rječanke Vukoje.

 

Srebrene medalje osvojile su juniorke Jelena Zovko i Anamarija Tomić te mlađi kadet Ivan Pehar.

Jelena Zovko osvojila je drugo mjesto u kategoriji +59 pobjedama protiv Nizozemke Schulpen, Austrijanke Elasoud, Rječanke Zorić te Švicarke Gibiinou polufinalu. U finalu je poražena od Talijanke Semerano.

Anamarija Tomić do srebrene medalje došla je i kategoriji -53 kg pobjedama protiv Njemica Neuman i Schaupner i prva dva kola te Slovakinje Chovancove u polufinalu. U finalu je poražena od Rječanke Deše.

Ivan Pehar u kaegoriji U 14 +165 cm srebrenu medalju osvojio je pobjedama protiv Danca Mortensena, Čeha Hislopa te Vujevića iz BiH. U finalu je tjesno poražen od Nizozemca Watzela.

Brončane medalje osvojili su Irena Prga u kategorijama kadetkinje open i kadetkinje +54, Petra Grgić u kategorijama U 14 open i + 155 cm.

U kategoriji + 54 kg. nastupile su dvije Čitlučanke, Irena Prga i Vilma Krasić. U prvom kolu Irena Pobjeđuje Slovakinju Kolarovu a Vilma Švicarku Sergi. U drugom kolu Irena pobjeđuje Švicarku Keller, a Vilma Talijanku Marrocco. U trećem kolu Irena pobjeđuje Švicarku Sadiku a Vilma gubi od Rječanke Barac. Irena u četvrtom kolu pobjeđuje Čehinju Januchovu a polufinalu gubi od takođe od Rječenke Barac. Na taj način obje Čitlučanke dobile su priliku kroz repasaž boriti se za medalju. Vilma Krasić počela je nastup u trećem kolu repasaža pobjedom protiv Austrijanke Schutle, a zatim pobjeđuje Šveđanku Waglund. U zadnjem krugu repazaža Irena Prga pobjeđuje Krasić i osvaja treće mjesto.

U kategoriji kadetkinje open Irena Prga prvo pobjeđuje Nizozemku Snel, zatim Švicarku Sadiku i u trećem kolu Dankinju Fangase. U polufinalu tjesno gubi od Njemice Rohl te osvaja treće mjesto. Bio je to već deseti Irenin meč u jednom danu.

U kategoriji U 14 +155 cm. Petra Grgić osvojila je treće mjesto pobjedama protiv Čehinje Rehakove i Austrijanke Pichler , Austrijanke Ott i Splićanke Grizelj. Poražena je od Slovakinje Hamiškove.

U otvorenoj kategoriji još jednom pobjeđuje Splićanku Grizelj i Austrijanku Pichler, zatim Talijanku Massagrande a u polufinalu gubi od Austrijanke Ziller te osvaja treće mjesto.

Posebno zapaženi bili su nastupi naših ekipa u ekipnom djelu natjecanja.

Kadetska muška ekipa u sastavu Ivan Planinić, Zoran Zovko, Deni Šarac i Matej Planinić, osvojila je zlatnu medalju pobjedivši Austrijsku reprezentaciju i njemačku ekipu KV Sachsen – Anhalt.

Juniorska ženska ekipau sastavu Jelena Zovko, Anamarija Tomić i Kristina Zovko, osvojila je srebrenu medalju pobjedivši Austrijski LZ Steirmark, zatim u polufinalu domaćina Salzburški karate savez a u finalu gube od Njemačkog Bayericher karate saveza. Treba napomenuiti kako su ekipni nastupi popraćeni gromoglasnim navijanjem sa tribina što je zasigurno dodatno motiviralo naše natjecatelje da u svakom trenutku daju svoj maksimum.

Irena Prga u ekipnom djelu natjecanja nastupila je za ekipu Zagrebačkog karate saveza te je sa tom ekipom osvojila treće mjesato. (kadetkinje borbe ekipno).

Uz ranije spomenutu Vilmu Krasić vrlo blizu medalje bili su Deni Šarac koji je osvojio peta mjesta u kategorijama kadeti open i kadeti +70 kg, Matej Planinić kadeti -52, Andrija Soldo U14 -165 i Ante Čilić U12 +145 cm.

Pored navedenih nastupili su Vinko Smoljan, Mario Prga, Iva Prskalo, Slavko Selak , Matej Dragičević, Albrim Samahodaj, Branimir Soldo , Leonardo Korać, Luka Šaldo, Ivan Soldo, Marko David Martinović, Blaž Ostojić, Barbara Krasić, Jure Vasilj i Luka Ostojić – propćeno je.

 

Odgovori