Održan tradicionalni Božićni turnir u šahu za seniore i kadete s područja čitlučke općine

ČITLUK – Pod pokroviteljstvom Općinskog vijeća Čitluk, danas je u čitlučkom Hotelu Brotnjo održan tradicionalni Božićni šahovski turnir za seniore i kadete s područja općine Čitluk. Uspješan organizator turnira bio je Šahovski klub Brotnjo iz Čitluka koji okuplja velik broj članova.

Na turniru je nastupilo 10 seniora i 9 kadeta, a prema riječima Ivana Grgića, glavnog organizatora turnira i predsjednika ŠK Brotnjo, Božićni turniru šahista igrao se po Bergerovu sustavu i po principu svatko sa svakim, s tim da se svaka partija igrala po 20 minuta.

 

U konkurenciji seniora naslov pobjednika turnira pripao je Ivanu Grgiću. Drugo mjesto osvojio je Alen Buntić, treće Anton Ostojić, a četvrto Grgo Dugandžić. Istodobno, u konkurenciji kadeta prvo mjesto osvojio je Ante Pehar, drugi je bio Josip Pehar, a treći Stjepan Pehar.

Nakon cjelodnevnog natjecanja, na kraju su trojici prvoplasiranih šahista u obje kategorije uručene skromne novčane nagrade pokrovitelja turnira i zaslužene diplome organizatora – Šahovskog kluba Brotnjo.

M. Pavlović

 

 

 

Odgovori