Okupila se reprezentacija, Horvat poručio: ‘Radit ćemo na tranziciji prema naprijed, nije bila na nivou’

Izbornik Hrvoje Horvat otkrio je na čemu će biti naglasak u ovim pripremama te na čemu će se posebno raditi.

“Radno okupljanje koje nam puno znači za ono u travnju. Nismo imali kontinuitet treninga i utakmica pa će nam ovo pomoći u uigravanju. Naglasak će biti na našoj obrani, ponovit ćemo neke napadačke varijante i radit ćemo na tranziciji prema naprijed koja je segment igre najviše ispod nivoa na kojem želimo igrati. Imamo sedam dana bez utakmica, možemo se posvetiti treniranju.”

Ozljeda ima, zbog njih su trojica morala propustiti ovo okupljanje.

“Imamo nešto ozlijeđenih, Martinović ima problema s leđima, a Mamić s ramenom dok Šipića muči koljeno. Neki su otpali i uoči poziva jer su imali lakših ozljeda.”

Hrvatska će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo na kraju igrati ipak protiv Finske i bit će veliki favorit.

“Situacija s Ukrajinom je takva kakva je, očekivali smo je jer je bila lagani favorit, ali sada je sve usmjereno prema Finskoj. Nabavili smo njene utakmice koje je igrala kroz prošle kvalifikacije, to je ekipa koja dugo godina nije bila na rukometnoj velikoj sceni i ulazimo u te susrete kao veliki favoriti. Čeka nas obrana 6-0, mlada reprezentacija kojoj je trener najzvučnije ime. To je protivnik koji traži našu ozbiljnost, ali u tome svemu će se nas pitati za konačni rezultat.”

Bilo je promjena i u stožeru reprezentacija u koji je prvi put ušao bivši vratar reprezentacije Ivan Stevanović.

“Došlo je do određenih promjena u stožeru, Stevanović je godinama bio u reprezentaciji i poznaje ju iznutra, radio je već kao trener golmana i u Wisli i u Schaffhausenu te očekujem njegov doprinos.”

Odgovori