Pavića i Dodiga čeka težak posao: ‘Belgijci su uigraniji i to im je mala prednost’

Nekoliko hrvatskih tenisača posljednjih godina ostvaruju vrhunske rezultate, uključujući najveće turnire, pa su i u Davis Cupu to obično mečevi u kojima se s razlogom očekuju pobjede.

Takva je atmosfera nesumnjivo i sada, uoči susreta s Belgijom u tzv. Qualifier fazi (Varaždin, 3. i 4. veljače), no treba znati da će Ivanu Dodigu i Mati Paviću najvjerojatnije s druge strane mreže biti Sander Gillé i Joran Vliegen, prošlogodišnji finalisti Roland Garrosa.

O kakvom se paru radi odgovorio je Mate Pavić: “Mislim da neće biti iznenađenja s njihove strane. Gillé i Vliegen su jako dobar par koji dobro poznajemo s turnira. Nekoliko puta sam igrao protiv njih, pa i ove godine na prvom turniru u Hong Kongu. Mislim da je i Dodo puno puta igrao protiv njih, te stoga poznajemo protivnike. To je jako dobar, uigran par, pa nas sigurno čeka težak meč. Bit će i bitan susret, bitan bod.”

Koliko jak adut belgijskog dvojca može biti to što i na turnirima igraju zajedno? “Sigurno da je mala prednost, jer su uigraniji nego mi. No Ivan i ja smo također puno puta igrali zajedno, poznajemo jedan drugoga, što igrajući zajedno, što s protivničke strane. Možda mala prednost ide njima, baš zbog tog igranja zajedno.”

Finale ATP turnira u Hong Kongu u prvom tjednu nove sezone bio je Matin najsvježiji okršaj s Gilléom i Vliegenom. “Bilo je nekoliko mečeva – Nikola Mektić i ja smo nekoliko puta gubili od njih, ali smo ih i pobjeđivali. Ove godine sam ih s partnerom Arévalom pobijedio u finalu Hong Konga. Znamo što možemo očekivati od njih, neće tu biti posebnih iznenađenja. Ne znam kakve su rezultate imali u Davis Cupu, ali sigurno je da neće biti nimalo lak meč.”

Susret Hrvatske i Belgije na rasporedu je ovog vikenda u Gradskoj sportskoj dvorani – Areni Varaždin. Prvog dana, u subotu (početak u 14 sati) na rasporedu su dva pojedinačna meča, a u nedjelju (13 sati) program počinje okršajem parova, nakon čega slijede dva pojedinačna meča.

Odgovori