Pero Vučić – diplomirao u godini najvećih uspjeha

Na Europskom prvenstvu teškaš Vučić osvojio je brončanu medalju, a prvi je bio na Croatiji kupu, u konkurenciji osam najboljih boraca na svijetu. Karatist Pero Vučić (24), već sedam godina član Hrvatskog dragovoljca, spada u red najuspješnijih zagrebačkih sportaša u pojedinačnim disciplinama u 2011.

Na svibanjskom Europskom prvenstvu u Zürichu teškaš Vučić osvojio je brončanu medalju. To prvenstvo u povijesti hrvatskog karatea ostat će, inače, zapamćeno po pravoj žetvi medalja.

U pojedinačnoj konkurenciji uspješne su bile natjecateljice: Jelena Kovačević (Opatija) osvojila je srebro, a broncom su se okitile Ivona Tubić (Volosko) i Ana-Marija Čelan (Student) te ( u katama) Mirna Šenjug (Virovitica).

 

Vučićevi kolege Danil Domdjoni (Ipon), Rene Pernuš (Rijeka), Goran Lučin (TAD Rijeka), Alen Šurbek (Tuškanac), Miroslav Maričević (Susedgrad), Vinko Ursić (Sokol) i Marko Lučić (Lotos) osvojili su brončanu medalju u momčadskoj konkurenciji.

Samo dva tjedna nakon kontinentalne smotre u Švicarskoj, Vučić je blistao u Zagrebu, na tradicionalnom, 20. Croatia kupu. U konkurenciji osam najboljih svjetskih karatista osvojio je prvo mjesto!

Ovih dana Pero Vučić diplomirao je na Ekonomskom fakultetu.

‘Kanim upisati postdiplomski studij iz financija ili osiguranja’, najavljuje Pero.

Dokazao je, eto, da i vrhunski sport i školovanje mogu ruku pod ruku.

‘Imao sam razumijevanja na fakultetu za svoje sportske obveze’, ističe skromno, kao da se želi obraniti od pohvala.

Ipak, nije bilo jednostavno sve uskladiti.

‘Karateom se bavim iz ljubavi prema tom sportu, a i zato što mi dobro ide. Katkad je bilo teško ispuniti sve obveze, ali uz silnu upornost i samodisciplinu, štošta se može postići. Bilo je razdoblja kad sam došavši s treninga u pola jedanaest navečer sjeo za stol i učio do pola pet ujutro’, domeće Pero.

Treniranje dvaput na dan uobičajeno je danas u vrhunskom sportu.

‘Katkad, za najveće priredbe’, vježbao sam i tri puta na dan. Važno je da su natjecatelj i trener prijatelji’, kaže Pero.

Neopisiv je taj osjećaj nakon uspješne borbe.

‘Borbe između dvaju pripremljenih boraca znaju biti i te kako privlačne, prave poslastice. U karateu je ključna koordinacija, kao i pregled igre. Natjecatelji koji imaju poseban osjećaj za distancu, vrhunski su borci’, objašnjava.

Natjecanje, međutim, ne dijeli karatiste. Pero Vučić tako je, primjerice, bio cimer s izravnim suparnikom Vinkom Ursićem!

‘Džaba je sve ako nakon karijere, nakon desetak godina, ne sjednemo zajedno i ne popijemo pivo’, zaključuje.

Na završetku ovogodišnje sezone Pero Vučić nastupit će 4. prosinca u Nedelišću, na hrvatskom momčadskom prvenstvu.

‘Natjecat ćemo se u dvorani Aton. Gimnastičari se mogu ponositi što imaju takav centar, ali i nama karatistima gušt je boriti se u takvom zdanju’, poručuje.

Branko Vukina/http://www.tportal.hr/sport

 

 

Odgovori