Planinić u Galatasarayu?

Bojan Bogdanović nije želio žrtvovati popriličan iznos novca kako bi zaigrao u NBA ligi, ali je uspio dogovoriti smanjenje odštetne klauzule i još unosnije produženje ugovora sa svojim sadašnjim klubom Fenerbahče Ülkerom.

Bogdanović će teoretski i naredne tri sezone provesti u Istanbulu, ali će nakon svake moći otići u Brooklyn Netse po povoljnijim uvjetima nego što je to bilo ovog ljeta. Očito je, stoga, da ćemo i narednog ljeta iščekivati odluku hoće li Bogdanović preseliti u NBA ligu ili će i dalej nastaviti u dresu turskog kluba.

 

A do narednog ljeta društvo bi mu u azijskom dijelu Istanbula mogao činiti Luka Žorić. Centar Unicaje velika je želja trenera Želimira Obradovića, no problem je u odšteti od čak 1,5 milijuna eura koji je istaknuo španjolski klub. Fenerbahče je ponudio 650.000, a naredni dani će pokazati je li za Turke hrvatski reprezentativac vrijedan dodatnoj “podebljavanja” ponude.

Žoriću ugovor s Unicajom ističe na kraju iduće sezone, a svojim sadašnjim poslodavcima jasno je poručio što je njegova želja:

“Cijelu karijeru vodile su me ambicije, ne novac. Moja ambicija je igrati za Fenerbahče jer je to jedan od najjačih klubova u Europi i bila bi mi čast igrati za trenera Obradovića. Želim se s Fenerbahčeom boriti za naslov prvaka Europe”.

Istanbul bi tako i sljedeće sezone mogao imati “hrvatsku koloniju”, posebno ako se realizira priključenje Zorana Planinića Galatasarayu. Prva želja aktualnih prvaka Turske bio je Vassilis Spanoulis, a nakon što je sjajni Grk objavio ostanak u Olympiakosu, Turci su se okrenuli Planiniću i ponudili mu izdašan dvogodišnji ugovor.

 

hrsport.net

 

Odgovori