Pobjednici SUMIT hackatona predstavili svoje projekte

Na izložbenom sajamskom prostoru HT Eroneta, u suradnji sa SUM-om, odn. SUMIT-om, predstavljeni su pobjednici SUMIT hackatona kroz izravnu prezentaciju rješenja i interakciju sa zainteresiranim korisnicima.

Hackaton je bio posvećen razvoju pametnih eBicikala i naprednih robotskih tehnologija.

„Završetkom SMART Campus Hackathona by SUMIT 2023, imali smo priliku svjedočiti impresivnom prikazu inovativnosti i stručnosti naših studenata. Ovaj projekt, održan 12. prosinca 2023. godine, okupio je studente s ciljem da kroz praktičan rad i timsku suradnju steknu nova znanja i iskustva ključna za njihovu konkurentnost na tržištu rada. Stručni je žiri ocijenio rad projektnih timova te su izabrane najbolje teme koje ne samo da odražavaju visoku kvalitetu i inovativnost rješenja, već i studentima pružaju priliku da rade s najnovijim tehnologijama. Vrhunac njihova truda, uz redovne nastavne obveze, jest ovo izlaganje na Mostarskom sajmu, gdje pokazuju vještine koje su stekli kroz rad na projektu i u nastavi na svojim matičnim fakultetima. Projekt je uključio studente s raznih fakulteta tehničke struke na Sveučilišta u Mostaru, što mi je posebno drago jer su zajedno imali priliku raditi na raznim područjima i usavršavati se u disciplinama koje su usko vezane za njihov akademski interes. Posebno zahvaljujemo našim sponzorima i partnerima, HT Eronetu i Ericssonu Nikoli Tesli u Splitu, koji aktivno pomažu na ovom projektu i s kojima već godinama održavamo plodonosnu suradnju“, kazao je doc. dr. sc. Daniel Vasić, voditelj projekta Smart Campus.

Na sajmu su tako predstavljeni pobjednički timovi. Prvo mjesto zauzeo je tim „Wall-e” koji su činili Anđela Jurić, Danica Jurić, Matej Kvesić te Blaž Perić. Drugo mjesto pripalo je timu „Vim for the win” čiji su članovi bili Mijo Galić, Iva Perić, Leo Petrović, Antonija Kožul i Mate Marić, a treće timu  „Veni Vidi”, a činili su ga Ante Šimić, Marin Mlikota, Frano Vranjković, Kristijan Slišković, Žarko Ćavar te Antonio Karačić.

 

Odgovori