Predstavljamo: Karate klub “Međugorje”

U Brotnju danas djeluju tri karate kolektiva koji svojim rezultatima pripadaju samome vrhu bh. i hrvatskog karatea. Jedan od njih je i Karate klub „Međugorje” koji je u osam godina postojanja postao respektabilan klub Bosne I Hercegovine. Gotovo da nema natjecanja s kojega se natjecatelji ovoga kluba ne vraćaju okićenim brojnim medaljama.

Osnovan je 2006. godine na inicijativu nekadašnjeg karatiste Ivana Raspudića koji uz Juru Milićevića čine stručni stožer ovoga kluba.

 

 – Ljubav prema karateu koja traje 20 godina bila je presudna da pokrenem klub. Kako u Međugorju u to vrijeme nije bilo kluba, odlučio sam se da djeci ponudim nešto novo. Nisam požalio, jer danas, osam godina poslije, osjećam ponos i sreću na sve što su natjecatelji Međugorja postigli –  kazao je Ivan Raspudić.

Da je tako, potvrđuju i uspjesi kako na državnim prvenstvima tako i na međunarodnim i domaćim turnirima. Među najuspješnije karatiste u povijesti ovoga kluba treba istakuti dvostrukog prvaka BiH Leonarda Koraća, viceprvake Bosne i Hercegovine Albrima Samahodaja i Antu Dragičevića te trećeplasiranog Ivana Soldu. Svi oni su i reprezentativci BIH koje tek očekuju nastupi na velikim natjecanjima.

– Kako trener sam ponosan na sve rezultate svojih natjecatelja. To je dokaz da se u klubu dobro i kvalitetno radi i da karate u Međugorju ima perspektivu. Zahvalni smo i brojnim sponzorima i roditeljima koji nas prate i omogućavaju ovim momcima da odlaze na brojna međunarodna natjecanja – ističe trener Milićević.

Danas u klubu trenira 50-ak karatista u novootvorenoj i modernoj dvorani u Majčinom selu.

U klubu ne kriju zadovoljstvo što je uspostavljena izvrsna suradnja s dva preostala kluba iz Brotnja a kao kruna te suradnje je zajednička organizacija Međunarodnog karate turnira “Dani berbe grožđa” u rujnu mjesecu.

 

Odgovori