Preokret Marina Čilića za četvrtfinale Queensa

Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Queensa, hrvatski tenisač u tri je seta svladao Luksemburžanina Gillesa Müllera. Za ulazak u polufinale igrat će protiv Amerikanca Sama Querreyja…

Prvi nositelj na ATP turniru Marin Čilić u meču osmine finala u tri je seta svladao vrlo neugodnog Gillesa Müllera koji je najbolje rezultate karijere ostvarivao upravo na travnatoj podlozi.

Hrvatski tenisač je izgubio prvi set, ali do kraja meča nijednom nije izgubio svoj servis, dapače, izgubio je ukupno pet poena. U konačnici je slavio sa 4:6, 6:3, 6:3 nakon sat i 44 minute igre. Za ulazak u polufinale igrat će protiv Sama Querreyjakoji je u tri seta bio bolji od Stana Wawrinke.

U prvom gemu na servis Müllera hrvatski tenisač imao je dvije vezane break prilike, ali nije ih uspio iskoristiti. Osvetilo se to Čiliću u petom gemu prvog seta kada Luksemburžanin koriti treću priliku za oduzimanje servisa i razliku održava sve do kraja.

Puno bolje Čilić je igrao u drugom setu u kojem je na vlastitom servisu izgubio tek dva poena. Došao je do breaka pri vodstvu 3:2 i mirno zaključio set u svoju korist, ukupno trećom set loptom.

Odmah na otvaranju trećeg seta hrvatski tenisač je krenuo s breakom i poveo s 2:0. Pri vodstvu 5:3 još je jednom oduzeo servis protivniku i tako zaključio meč u svoju korist.

ATP Queens, osmina finala:
Marin Čilić (1) – Gilles Müller 4:6, 6:3, 6:3

Odgovori