Prga, Zovko, Sušac i Martinac prije Europskog prvenstva posjetili načelnika Jerkića

Pred sami polazak na Europsko karate prvenstvo za mlađe seniore, juniore i kadete koje će se održati od 8. – 10. veljače u Turskoj načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić upriličio je prijem za Irenu Prgu, Jelenu Zovko, Mariju Sušac i Ivana Martinca. Karatisti iz općine Čitluk odličnim su nastupima i osvajanjem titule prvaka Hrvatske u svojim kategorijama na nedavno održanom prvenstvu u Poreču izborili plasman na Europsko prvenstvo u Turskoj, gdje će braniti boje Hrvatske. Podsjetimo, Irena Prga u Poreču je na Prvenstvu Hrvatske osvojila zlato u kategoriji kadetkinje +54 kg, Jelena Zovko je bila najuspješnija u kategoriji juniorke -59 kg, Marija Sušac u kategoriji mlađe seniorke -60 kg, a Ivan Martinac u kategoriji juniori -68 kg.

 

Načelnik Jerkić na početku prijema karatistima je čestitao na odličnim rezultatima i obećao kako će Općina Čitluk u okviru svojih mogućnosti uvijek pružati potporu vrhunskim sportašima. Ovakva pomoć ni ovaj put nije izostala, pa se Marija Sušac zahvalila načelniku i Općini Čitluku u svoje ime i u ime svojih kolega iz reprezentacije.

Upitani da s novinarima podjele svoja očekivanja od predstojećeg prvenstva naši karatisti nisu mogli obećati medalje, već su skromno kazali kako su odradili dobre pripreme s reprezentacijom u Daruvaru, ali i u svojim klubovima, i da su psihički i fizički spremni, te da se nadaju da će im se dosadašnji rad i upornost isplatiti.

 

citluk.ba

 

Odgovori