Pročitajte što je Sportska kladionica Premier odgovorila „objektivnom“ novinaru tzv. Federalne televizije

S upitom Sportskoj kladionici Premier javio se  Faruk Durmišević, novinar FTV-a kojeg od ranije pamtimo po jednostranim prilozima protiv kladionica, a način na koji je ovaj novinar formulirao najnovija pitanja upozorava nas da u subotu možda ne moramo očekivati realan, profesionalan i objektivan TV prilog po etičkim standardima novinarske profesije.

Tako Durmišević u pitanjima ukupno zaprimljene uplate kladionica predstavlja kao prihod, iako se dobro zna da je prihod razlika između uplata i isplata. I kao šlag na kraju, Durmišević nas otvoreno pita: “Postoji li lobiranje kod zvaničnika HDZ BiH da se navedena zakonska rješenja ne usvoje”.

Ovako formulirano pitanje jasno daje do znanja kakav prilog Durmišević i FTV pripremaju za subotu u nekoj od svojih ”informativnih emisija”.

Durmiševiću i FTV-u smo poslali jasan i precizan odgovor, pojasnili sve ono što se čini da ne znaju te jasno “podcrtali” kako mi nismo kao Lutrija BiH organizirali tajne sastanke u Federalnom ministarstvu financija i pokušavali progurati zakon koji bi uništio legalne domaće kladionice i otvorio domaće tržište stranim automat klubovima, nismo ”lobirali” ni kod koga nego smo iskoristili svoja građanska i ljudska prava te sudjelovali u javnoj raspravi, informirajući detaljnim i dokazima potkrijepljenim dopisima sve zastupnike svih političkih stranaka u Zastupničkom domu i Domu naroda, kao i Vladu Federacije BiH i Federalno ministarstvo financija, i to samo službenim putem preko službenih protokola tih institucija, za što posjedujemo ovjerene i potpisane dokumente s pečatima tih institucija i datumima kada su dopisi zaprimljeni.

Sve te dokaze smo poslali Durmiševiću i FTV-u.

Uostalom, ovaj “Upit” Faruka Durmiševića i naš detaljan odgovor pročitajte u cijelosti, a jedva čekamo subotu da vidimo kakav će prilog ovaj put proizaći iz FTV-ove ”kuhinje”, objavljeno je u grupi Spasimo naša radna mjesta “Sportska kladionica Premier”.

Odgovori