Proglašeni najuspješniji sportaši općine Čitluk u 2021. godini

Dodjela priznanja najuspješnijim sportašima općine Čitluk u 2021. godini održana je danas u Hotelu Brotnjo. Na 21. svečanosti u organizaciji Športskog saveza Brotnja nagrade i priznanja dodijeljene su u ukupno 21 kategoriji. Komisija za nagrade i priznanja Športskog saveza Brotnja utvrdila je kategorije u kojima su dodijeljena priznanja uspješnim pojedincima i klubovima, te posebna priznanja, a ova tradicionalna sportska manifestacija održana je u sklopu programa obilježavanja Dana općine Čitluk.

Nakon što su učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo izveli himnu i nakon što je minutom šutnje odana počast poginulim braniteljima, preminulim sportašima i sportskim djelatnicima, nazočne sportaše, sportske djelatnike i uzvanike pozdravili su Dragan Prusina, predsjednik ŠS Brotnja i Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, pod čijim pokroviteljstvom je održana današnja svečanost.

Mlade nade dobile priznanja

Dodjela priznanja započela je dodjelom priznanja mladim sportašima do dvanaest godina. U ovoj kategoriji nagrađeni su: David Paponja, član KK Brotnjo-Hercegovina, Karlo Galić, član HNK Brotnjo-Čitluk, Antonio Ivanković, član HRK Međugorje, Manuela Barbarić, članica ŽNK Brotnjo, Ivan Prskalo, član HKK Brotnjo, Iva Vasilj, članica ŽHKK Brotnjo 94, Petar Dodig, član TK Međugorje, Bože Prusina, član AK Brotnjo, Dragan Soldo, član KK Međugorje, Robert Grbavac, član NK Međugorje i Petar Prusina, član ŠN AS Međugorje.

U kategoriji mlađih kadeta nagrađeni su: atletičar AK Brotnjo Luka Kordić, te karatašica KK Brotnjo-Hercegovina Iva Lovrić i Anamarija Dugandžić, košarkašica ŽHKK Brotnjo 94.

Šahist Borna Pehar i nogometaš Antonio Prskalo nagrađeni su u kategoriji kadeta, dok su u kategoriji kadetkinja nagrađene atletičarka Anna Ćurković i nogometašica Nika Miletić.

Nagrade na današnjoj svečanosti uručene su i za uspjehe klubova u mlađim dobnim kategorijama pa su tako za uspjehe u 2021. godini nagrađeni: muška ekipa mlađih kadeta KK Brotnjo-Hercegovinaekipa mlađih kadetkinja Šahovskog kluba Brotnjo, kao i kadetska muška ekipa KK Brotnjo-Hercegovina i kadetska ženska ekipa Atletskog kluba Brotnjo.

 

Najuspješnijim juniorima i juniorkama uručena zaslužena priznanja

Najuspješnijim sportašima juniorima općine Čitluk u 2021. godini proglašeni su Filip Kozina, atletičar AK Brotnjo i Roko Dodig, rukometaš HRK Međugorje, a nagrade za najuspješnije juniorke općine Čitluk u 2021. godini uručene su Gabrieli Martinović, karatašici KK Brotnjo-Hercegovina i Ivani Tolić, košarkašici ŽHKK Brotnjo 94.

Za postignute vrhunske rezultate u kategoriji mlađih seniora u ovoj kategoriji nagrađeni su Ivan Pehar, karatist KK Hercegovina Zagreb i Filip Odak, rukometaš HRK Izviđač Ljubuški, a za najbolju mlađu seniorku izabrana je nogometašica ŽNK Brotnjo Marija Doko.

 

Na svečanosti dodijeljena posebna priznanja

Kao i na prethodnim svečanostima, i na današnjoj svečanosti uz priznanja za postignuća u protekloj godini dodijeljena su također i posebna priznanja.

Malonogometna momčad mjesne zajednice Krehin Gradac koja je osvojila Ligu mjesnih zajednica Općine Čitluk za prošlu 2021. godinu i treće mjesto u Ligi Hercegovine nagrađena je posebnim priznanjem za uspjeh u sportskoj rekreaciji.

Posebno priznanje za doprinos razvoju sporta u Brotnju uručeno je tvrtki Podrumi Andrija za društvenu odgovornost u lokalnoj zajednici, koja se ogleda kroz davanje doprinosa razvoju sporta, posebno pružanju potpore sportskim klubovima za redovite aktivnosti i organizaciju turnir.

Ovogodišnji dobitnik priznanja „Sportska legenda Brotnja“ je Ante Vidović Rumura, rukometaš koji je ostao zapamćen iz vremena najvećih rezultatskih uspjeha HRK Međugorje kao pravi vođa ekipe i jedan od najkorisnijih igrača u sjajnom razdoblju broćanskog rukometa.

Posebno priznanje za promidžbu sporta općine Čitluk dodijeljeno je Hrvoju Turudiću, sucu koji je ima zapaženu sudačku karijeru u Premijer ligi BiH, kao i u Uefinim i Fifinim natjecanjima.

Nagrada Bože Gagro na današnjoj svečanosti posmrtno je dodijeljena pokojnom Žarku Dugandžiću, koji je uz to što je bio istaknuti sveučilišni profesor bio veliki sportski entuzijast i zaljubljenik u karate, pa je tako ostalo zabilježeno da je pokojni Dugandžić s karate majstorom Grgom Luburićem 18. studenog 1980. godine i ostalima utemeljio karate klub Mladost Čerin i postao prvi trener kluba.

Vratar Stanislav Galić posebnim priznanjem nagrađen je za sezonu u kojoj je s FC Mostar SG osvojio naslov državnog prvaka i Kup, te kao dugogodišnji futsal reprezentativac sudjelovao u premijernom plasmanu BiH na Europsko prvenstvo.

Dok je Galić nagrađen za uspjehe u 2021. godini, Mateo Sušić nagrađen je za uspjehe u 2021. godini, ali i uspjehe iz prethodnih godina. Reprezentativcu BiH i članu rumunjskog Cluja dodijeljeno je posebno priznanje za postignute iznimne sportske uspjehe u vrhunskom profesionalnom nogometu u dužem vremenskom razdoblju.

 

Olimpijski viceprvaci i uspješna karatašica nagrađeni u seniorskoj konkurenciji

Osvojeno prvo mjesto na Prvenstvu Herceg – Bosne i drugo mjesto na Prvenstvu BiH promoviralo je Ženski hercegovački košarkaški klub Brotnjo 94 u najuspješniji klub – žensku ekipu mlađih kategorija općine Čitluk u 2021. godini.

Sezonu za pamćenje imao je i teniski trener Mladen Dodig, kome je nakon fantastičnog niza uspjeha, kao osobnom treneru Ivana Dodiga, srebrna medalja osvojena na Olimpijskim igrama došla kao kruna dosadašnje karijere.

Niz uspješnih sezona u mlađim uzrastima prelaskom u seniorsku konkurenciju nastavila je Jelena Pehar, karatašica KK Ipon Zagreb. Pehar je u 2021. godini osvojila zlatnu medalju na Prvenstvu Balkana, srebrnu na Prvenstvu Hrvatske i ostvarila čitav niz ostalih uspjeha, za što je izabrana za najuspješniju sportašicu seniorku općine Čitluk.

Povijesni uspjeh, olimpijsko srebro u teniskim parovima koje su osvojili Marin Čilić i Ivan Dodig, nezaboravan je sportski događaj iz 2021. godine, ali i dosadašnje povijesti broćanskog sporta te su stoga Marin Čilić i Ivan Dodig izabrani za najbolje sportaše seniore općine Čitluk za 2021. godinu.

Najbolja seniorka i najbolji seniori zbog sportskih obveza nisu mogli nazočiti današnjoj svečanosti te je priznanje za Jelenu preuzeo njezin otac, dok je priznanje za Marina preuzeo njegov brat, a za Ivana njegova supruga, no najuspješniji sportaši svojim su mlađim kolegama uputili poticajne riječi i čestitali na dosadašnjim uspjesima.

Odgovori