Prvi put u povijesti: Hercegovac odveo momčad do naslova prvaka Njemačke u futsalu

Novi prvak Njemačke u futsalu je TSV Weilimdorf iz Stuttgarta, momčad koja je prvi put u svojoj povijesti nastupila u finalu, pobijedivši s 5:4 favorizirani HSV Panthers u Scharreni, u Stuttgartu, pred 1051 gledateljem. Ali ono što je posebno važno istaknuti jest da je u sastavu novog prvaka Njemačke čak šest Hrvata, pišu Sportske Novosti.

Trener u zapisniku bio je Marko Marković, iako je zapravo glavni Tomislav Bevanda, rođen u Čitluku, koji je ujedno i jedan od glavnih igrača. Dvostruki strijelac na ovoj utakmici bio je Franjo Delić, uz njega su u sastavu još Ivan Knezović, strijelac jednog pogotka, Josip Božinović iz Zadra, Josip Čačić te kapetan i vratar Ivan Mladina, koji u utorak ide na operaciju koljena jer se pet minuta prije poluvremena nakon jedne akcije teško ozlijedio te je morao biti odnesen s terena.

U strijelce su se još upisali Tomislav Bevanda i Emrah Šarić kod TSV Weilimdorf, a kod HSV Panthersa Nico Zankl dva puta te po jednom Ian Claus i Onur Saglam.

Trener i igrač TSV Weilimdorfa Tomislav Bevanda nakon utakmice je bio presretan, kao i cijela njegova momčad:

-Ovo je senzacija, kako su moji igrači danas odigrali i kako su se borili. Mislim da smo apsolutno zasluženo pobijedili jer smo bili tehnički jači od suparnika.

Potvrdio je to i suparnički trener Kazim Ulusoy, rekavši nakon utakmice:

-Čestitam TSV Weilimdorfu na sretnoj, ali zasluženoj pobjedi. Imali su bolje pojedince i fantastičnu publiku uz sebe. Moji igrači nisu imali recept protiv Božinovića.

Odgovori