Raspudić brončana na Državnom prvenstvu, Prusina osvojio broncu u Samoboru

Od 18. do 20. ožujka održana su dva važna karate natjecanja na kojima su nastupili članovi Karate kluba Međugorje. U Modriči je održano Državno prvenstvo BiH, dok je u Samoboru održan izborni turnir za reprezentaciju Hrvatske.

Sara Raspudić na Državnom prvenstvu BiH osvojila je brončanu medalju, a broncu na 30. Grand Prix Croatia u Samoboru osvojio je Ivan Niko Prusina.

– Na Državnom prvenstvu BiH nastupilo je 680 natjecatelja iz 102 kluba s područja cijele Bosne i Hercegovine. Na prvenstvu je nastupila naša Sara Raspudić i osvojila brončanu medalju u konkurenciji ml. seniorki -61 kg. Sara je nastupila kao najmlađa natjecateljica u kategoriji i kroz četiri borbe, tri pobjede i jedan poraz, uspjela osvojiti brončanu medalju – poručili su iz KK Međugorje.

Iz KK Međugorje također su se osvrnuli na nastup svojih članova u Samoboru istaknuvši:

„Grand Prix Croatia – Samobor 2022“ jedan je od najjačih europskih turnira, a ujedno je bio i izborni turnir za odlazak na Europsko prvenstvo. U konkurenciji 1800 natjecatelja iz 33 države bili su i naši natjecatelji. Nastupili smo sa dvoje natjecatelja, a briljirao je Ivan Niko Prusina koji je u konkurenciji juniora -76 kg pobjedama protiv predstavnika Mađarske, Bugarske, Sjeverne Makedonije i Kosova osvojio brončanu medalju. Na turniru je nastupila i naša Jana Prusina koja je nažalost zaustavljena u prvom kolu od predstavnice Izraela.

 

citluk.ba

Odgovori