Razgovor s brončanom karatistkinjom Anamarijom Tomić

Odličan nastup na Balkanijadi ostvarila je karatistkinja Brotnja Anamarija Tomić osvojivši brončanu medalju u kategoriji kadetkinje, – 54 kg.

Brončana s proteklog prvenstva Hrvatske iza sebe ima 80-ak medalja s državnih i međunarodnih medalja. O svom najvećem uspjehu u karijeri, Anamarija je kazala:

„Ovaj naslov mi znači mnogo, premda mi svaki novi naslov znači još više motivacije, volja za većim radom, novo iskustvo, ponos na svakoj novoj medalji.”

Šesnaestogodišnja Anamarija karate je počela trenirati prije devet godina. Od niza uspjeha s međunarodnih i domaćih natjecanja, ističe četiri državne medalje i dva naslova prvakinje Hrvatske, prvo mjesto Cro openu, srebro i broncu na turniru u Salzburgu, titulu najbolje mlađe kadetkinje Brotnja.

 

Na upit je li očekivala ovaj uspjeh, Anamarija je kazala:

„Nisam znala kakav bi rezultat mogla očekivati jer sam neke natjecateljice znala od prije, ali većinu nisam poznavala tako da nisam znala što me točno čeka.”

Koje su ti najdraže tehnike?

Istaknula bi  kizama zuki, ura mawashi, premda mi i ostale tehnike služe u borbi protiv protivnica.

Kome posvećuješ svoj uspjeh?

Mislim da najveće zasluge za moj uspjeh mogu zahvaliti treneru Žarku Planiniću i svojim roditeljima na svojoj podršci i vjeri u moj uspjeh.

 

Odgovori