Razgovor s kadetskim reprezentativcem BiH Lukom Barbarićem

Na užem popisu igrača kadetske reprezentacije BiH koja je nastupala na Međunarodnom turniru U Bugojnu, te zauzela sedmo mjesto našao si i rukometaš iz Brotnja, član HRK Međugorje Luka Barbarić. Nakon dolaska Luke s turnira iz Bugojna, ekipa našeg magazina napravila je intervju s Lukom.

BH RUKOMET: Kada ste se počeli baviti rukometom?

LUKA: Rukometom sam se počeo baviti prije nepunih 5 godina,gledajući hrvatsku reprezentaciju sve me više privlačio sport te sve ono što on nosi sa sobom.

 

BH RUKOMET: Imate nepunih sedamanest godina, a već igrate u seniorskoj konkurenciji u Prvoj ligi FBiH. Što možete reći o svojim nastupima za HRK Međugorje?

LUKA: A mogu samo reći jedno, na meni je bilo da treniram i dajem sve od sebe na treninzima, a znao sam da će doći i taj dan kada ću igrat za seniorsku ekipu ali iskreno nisam mislio ovako brzo. Što se tiče nastupa, ja nisam tu da ocjenjujem, tu su treneri ali znam da će mi trenutno igranje u prvoj ekipi definitivno dati jednu veliku dozu iskustva,koje će mi nadam se trebati u životu.

BH RUKOMET: Trenira Vas Dragan Ćavar, čovjek s bogatim igračkim iskustvom koji je čini se preporodio igru Međugorja. Što možete reći o samom trenažnom procesu u klubu?

LUKA: Zaista, otkada je došao u klub,idemo samo prema gore. On ima najveće zasluge za našu igru,imamo treninge svaki dan, mada to nisu treninzi u Bog zna kakvim uvjetima ali sve se može kad se hoće.

BH RUKOMET: Ipak, klub se (ne)natječe u mlađim dobnim kategorijama i čini se da zaostajete za klubovima u regiji (Izviđač, Zrinjski, Čapljina,…)!

LUKA: Prije 3 godine moja ekipa, godište (96/97) bili smo prvaci Herceg Bosne ,prošle godine,juniori(94/95) bili viceprvaci,a kadeti (96/97) osvojili su treće mjesto.Zbog toga ne bih baš rekao da smo zaostali ali u padu jesmo i smatram da sa trenutnim kvalitetnim radom našeg trenera sa seniorima i mlađim dobnim uzrastima ta priča će se promjeniti.

BH RUKOMET: HRK Međugorje se nalazi u vrhu Prve lige FBiH.Da li klub u narednoj sezoni ima ambicija prema Premijer ligi ?

LUKA: Dajemo sve od sebe da bi se našli pri vrhu ljestvice ali ambicije za ulazak u Premijer ligu niisu velike,jer svi znamo da je tu veliki problem novac,kojeg zaista nema. Međutim, na nama je da igramo i trudimo se dati maksimalno od sebe,a tu ima ljudi koji će se pobriniuti za ostale stvari .

BH RUKOMET: Član ste kadetske reprezentacije BiH. Nekako ste u reprezentaciju ušli na mala vrata. Kako Vas je izbornik Mrkonja uočio i uvrstio na popis?

LUKA: Pa uistinu na mala vrata,a to mogu najviše zahvaliti mom treneru i trenerima iz ove regije,koji su me preporučili izborniku Mrkonji na završnici prvenstva Herceg Bosne za kadete u Žepču ove godine.Nakon toga sam dobio poziv na prvo okupljanje,odnosno probu za reprezentaciju na kojoj je bilo 35 igrača, koje se održalo u Sarajevu,a nakon te probe,još su bile dvije probe na koje je izbornik testirao još 70 igrača te je onda konačno odredio popis reprezentativaca za Međunarodni turnir u Bugojnu na kojem sam se našao i ja.

BH RUKOMET: Da li ste zadovoljni nastupom reprezentacije na turniru u Bugojnu i kako ocjenjujete Vaš nastup i doprinos reprezentativnom dresu?

LUKA: Zadovoljan sam nastupom jer naša reprezentacija se okupila 5 dana prije turnira,trenirali smo u veoma hladnoj dvorani u Bugojnu te smo imali jako puno ozljeda ali i to je jedno veliko iskustvo koje nosimo sa sobom sa ovog okupljanja.Odigrati turnir pred domaćom publikom nije bila laka stvar za nas,u prvoj utakmici nas je odmah “pojela” trema te smo već u prvoj utakmici izgubili protiv Slovenije velikom razlikom ali kako je turnir išao dalje ,uigravali smo se sve više,bili sve bolje te na kraju ostvarili pobjedu protiv Makedonije koja nam daje jednu veliku dozu samopouzdanja za daljne nastupe.S obzirom na ozljede koje me baš i nisu zaobišle, turnir sam odigrao dobro,zadovoljan sam doprinosom a i minutažom,trener je svima dao priliku da pokažemo šta i koliko možemo .

BH RUKOMET: Jeset li zadovoljni minutažom koju imate u HRK Međugorje i ima li trener Ćavar u Vas povjerenje s obzirom na Vašu mladost?

LUKA: I više sam nego zadovoljan minutažom jer do ove sezone sam dobivao,ajmo tako reći “otpatke”,a od ove već igram u prvoj postavi i imam veliku minutažu te i samim time trener ima povjerenja u mene,koje nadam se neću pokvariti

BH RUKOMET: Da li Vas zadovoljava igranje u Prvoj ligi FBiH (op. nižem rangu) i možemo li očekivati da Luka ubrzo promijeni klupski dres?

LUKA: Trenutno me zadovoljava ova liga gdje se skuplja iskustvo koje će mi nadam se trebati u karijeri i stoga ne namjeravam mijenjati dres,barem ne iduće 2 godine,a onda dolazi nastavak školovanja odnosno fakultet i,tko zna što dalje, možda ostanem u Međugorju,možda odem negdje…

BH RUKOMET

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).

Dozvoljena je uporaba HTML koda

Poruka * Upišite Vašu poruku… Ime * Pošalji e-mail * Adresa internetske stranice Upišite ove dvije riječi ispod

Slikovni izazov reCAPTCHA

Dohvati novi upit Dohvati zvučni upit Pomoć

na vrh članka

 

Odgovori