Roger Federer zaustavio Marina Čilića u drugom kolu Roland-Garrosa

Marin Čilić nije uspio iskoristiti dugačku pauzu Rogera Federera i činjenicu da je van ritma mečeva. I takav Federer prejak je za marina čija kriza traje već jako dugo i nikako ne pronalazi pravu formu.

U ovom meču Čilić je imao dobrih razdoblja, odradio jer vrlo dobar drugi set, u trećem je bio posve ravnopravan, ali baš taj treći set na kraju je bio ključan i prijelomni. Tu je Federer poveo s 2-1 u setovima i tako nastavio s tim dobrim ritmom i u četvrtom setu.

Meč je počeo potpunom dominacijom Federera. prvi set uzeo je lakoćom, krenuo je s 5:1 i Čilić je jedvba čekao da set završi i da se okrene novom početku u drugom.

Drugi je opet bio posve drugačija priča. Tu je Federer u jednom trenutku ušao u nepotrebnu raspravu sa sucem, trajalo je to dosta dugo i samo mu je uzelo koncentraciju što je Čilić kaznio i dobrom igrom otišao do 6:2.

U trećem setu je Federer poveo s 3:1 i imao 0:40 za dupli break, ali Čilić se u potpunosti vratio i odluka je pala u tie-breaku gdje je Federer bio bolji sa 7:4.

Federer je nastavio s boljom igrom u četvrtom setu gdje je lakoćom duplim breakom otišao do pobjede.

Roland-Garros, drugo kolo:
Roger Federer (Švicarska, 8) – Marin Čilić (Hrvatska) 6:2, 2:6, 7:6(4), 6:2

Odgovori