Šesti naslov u karijeri: Marin Čilić osvojio Sankt Peterburg

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je ATP turnir u ruskom St. Peterburgu. Čilić je u finalu pobijedio Srbina Janka Tipsarevića rezultatom 6:3, 3:6, i 6:2. Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je šesti turnir u karijeri i prvi ove godine. U finalu ATP turnira u Sankt Peterburgu pobijedio je Srbina Janka Tipsarevića sa 6-3, 3-6, 6-2, prenosi Index.hr.

Nakon premijernog naslova u New Havenu 2008., a potom i trofeja u Chennaiju i Zagrebu 2009. i 2010., Međugorac je napokon dočekao novi trijumf na jednom ATP turniru. Uz to, još je šest puta igrao u finalima, tri puta ove godine (Marseille, Umag, Peking).

 

Za pobjedu protiv Tipsarevića, šestu u sedmom međusobnom meču, trebalo mu je dva sata i 17 minuta. Srpski je tenisač, 13. na svjetskoj ljestvici, imao priliku zaokružiti dva ruska tjedna s dva naslova. Prošli je tjedan, naime, osvojio Moskvu, ali nakon osam pobjeda u nizu, Čilić je stao na kraj njegovoj je seriji.

U šestom gemu prvog seta našem se tenisaču prvi put ukazala prilika za oduzimanje servisa, što je znao iskoristiti. Bila je to ujedno i jedina break-lopta u tom setu, tako da ga je Čilić sigurno pospremio u džep, ali već u prvom gemu drugog seta su uslijedili problemi. Tipsarević je došao do prve prilike za obrat i uspješno je realizirao, a do kraja seta više nije našem tenisaču pružio šansu za povratak.

Odlučivao je tako treći set u kojem je Čilić najprije u prvom gemu spasio dvije break-lopte, a onda u šestom gemu oduzeo Srbinu servis i otvorio si put ka pobjedi. Potvrdio ju je novim breakom u osmom gemu. Spomenimo još da se turnir u St. Peterburgu igrao na tvrdoj podlozi u dvorani, uz nagradni fond od 750.000 američkih dolara.

 

pogled.ba

 

Odgovori