Škola plivanja u hotelu Brotnjo: 25 polaznika dobilo diplome plivača početnika

U subotu poslijepodne u čitlučkom Hotelu Brotnjo upriličena je svečanost u povodu završetka prvog tečaja Škole plivanja, što je u zatvorenom bazenu čitlučkog hotela Brotnjo održavana pod stručnim vodstvom dvojice diplomiranih profesora kineziologije Ive Buntić i Franje Lovrića. Naime, na svečanosti je, nakon mjesec dana obuke tijekom koje se djeca kroz igrice oslobađaju straha od vode, uče se održavati na vodi i samostalno plivati, diplomu plivača početnika dobilo je čak 25 polaznika čitlučke Škole plivanja, što je doista velik uspjeh.

 

Instruktori plivanja su nam rekli da su svi polaznici na završnom ispitu uspješno položili sve elemente 1. stupnja koji obuhvaćaju: samostalan skok u vodu, samostalno održavanja na vodi kao i zadnji najvažniji dio samostalno plivanje u najmanjoj dužini od 12,5 metara koliko je dug prekrasni zatvoreni bazen Hotela Brotnjo u Čitluku.

Instruktori škole plivanja nisu krili svoje zadovoljstvo uspjehom prvog tečaja kao i odazivom djece. Posebno zadovoljstvo moglo se vidjeti na licima roditelja dok su promatrali svoju djecu u prvim plivačkim koracima i dodjeli diploma.

Inače, nakon završenog prvog tečaja djeca po vlastitom izboru nastavljaju s dodatnim tečajevima usavršavanja plivačkih tehnika.

Instruktori čitlučke Škole plivanja naglašavaju kako je u pripremi i novi ciklus obuke neplivača koji je, kažu, već popunjen. Uz Školu plivanja za djecu, u programu obuke neplivača u ponudi su i individualni sati plivanja za odrasle te one koji žele usavršiti svoje plivačko znanje i steći osnove plivačkih tehnika: kraul, prsno, leđno i delfin. Sve navedeno pokazatelj je velikog zanimanja Brotnjaka za Školu plivanja koja je još jedan kvalitetan sportski sadržaj u općini Čitluk.

 

Kažimo i to da je za uspješan rad Škole plivanja u Čitluku isključivo moguć zahvaljujući idealnim uvjetima zatvorenog bazena Hotela Brotnjo na čijoj recepciji zainteresirani mogu dobiti dodatne informacije i prijaviti se za Školu plivanja.

Mile PAVLOVIĆ

 

 

 

 

Odgovori