Teniski dragulji iz Međugorja u četvrtfinalu OI

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u četvrtfinale olimpijskog turnira parova porazivši u dva čista seta Šveđane Brunströma i Lindstedta…

Međugorska veza” funkcionira odlično. Nakon što su obojica ispali iz pojedinačne konkurencije, Marin Čilić i Ivan Dodig svu svoju pažnju usmjerili su na turnir parova u kojemu su dogurali do četvrtfinala nakon što su sa 6:3, 6:2 nadigrali Johana Brunströma i Roberta Lindstedta.

Šveđani su u susret ušli kao blagi favoriti što i nije bilo neobično s obzirom da je 35-godišnji Lindstedt trenutno deseti tenisač svijeta u parovima i da iza sebe ima 15 turnirskih titula.

No, što se tiče neke uigranosti parova, tu ni jedni ni drugi nisu mogli računati na neku prednost. Naime, Dodig i Čilić ove sezone su samo jednom igrali skupa, baš kao Lindstedt i Brunström.

Veće iskustvo koje Šveđani imaju također nije igralo nikakvu ulogu. Hrvati su jednostavno bili dominantni i zasluženo slave ulazak u četvrtfinale, u kojemu se sastaju sa Španjolcima Davidom Ferrerom i Felicianom Lopezom.

Olimpijski turnir parova, osmina finala (M):

Čilić/Dodig (Hrvatska) – Brunström/Lindstedt (Švedska) 6:3, 6:2

 

Hrsport.net

 

Odgovori