Stipanović: “Mislim da su nas nadigrali u svim segmentima”

U četvrtom kolu regionalne ABA lige Cedevita je u Košarkaškom centru “Dražen Petrović” poražena od Mege Bemax sa 95:86. Kako stvari trenutno ne funkcioniraju najbolje, potvrdili su trener Sito Alonso i kapetan Andrija Stipanović…

Sito Alonso, trener Cedevite: “Čestitke Megi, igrala je puno bolje od nas. Zaslužila je pobjedu. Mi smo počeli mekano, iako smo znali da je to dobra momčad, jedna od fizički najboljih u ligi. Promašivali smo otvorene šuteve, a oni su dodatno narasli u obrani. Za nas je to dobra lekcija jer su igrali mnogo bolje od nas. Moramo raditi, biti skromniji i moramo drugi puta pokušati biti bolji.”

“U obrani je za nas glavni problem bila igra jedan na jedan. Čak i kada su neki igrači fizički jači od nas, moramo tu igrati pametnije. Što se tiče promašenih slobodnih bacanja, oni su kao i otvoreni šutevi iz igre, katkad ih pogađaš, a katkad ne. Ako želiš biti u utakmici, moraš igrati dobru obranu.”

Andrija Stipanović, kapetan Cedevite: “Bila je to jako loša utakmica s naše strane, mislim da su nas nadigrali u svim segmentima. Preuzimali su u obrani i zadržavali protok lopte. Probali smo šutevima izvana, ali nije ulazilo. U obrani nismo bili baš čvrsti. Imali smo i puno promašenih slobodnih bacanja i taj šut nam je bio katastrofalan. Mislim da u obrani ne funkcioniraju stvari, jedan na jedan primamo previše koševa i nadam se da će se to popraviti. Prošle godine su nam dva poraza na početku uzela neku zadanu poziciju. Poslije smo počeli pobjeđivati, ali ta dva poraza nismo mogli nadoknaditi. Nadam se da to ove godine neće biti slučaj. Moramo napraviti totalni zaokret jer ćemo u ABA ligi imati dosta problema.”

Odgovori