U Južnoj Koreji zadovoljni debijem Juričića, ne prestaju ga porediti sa bivšim igračem Veleža

Luka Juričić, 25-godišnji bosanskohercegovački napadač, konačno je debitovao za novi klub, a u Južnoj Koreju su zadovoljni njegovim prvim nastupom za Gimpo.

Juričić tri utakmice nije bio nikako u sastavu, potom je presjedio na klupi meč sa Seoul E-Landom, a debi je upisao prije dva dana u domaćem porazu od Chungnam Asana.

Bivši napadač Željezničara je duže čekao na debi jer se kasno priključio timu, najviše zbog toga što je morao odraditi karantin, a dobio je pohvale južnokorejskih medija i trenera Gimpa.

“Još nije stoposto spreman. Juričić vrijedno radi na treninzima. Pokazuje volju da se prilagodi K-ligi. Također, pokazao se dobro u svom debiju u K-ligi. Želi još više pomoći timu”, rekao je Jeong-un Ko, trener Gimpa.

Mediji u Južnoj Koreji ne prestaju ga porediti sa Fejsalom Mulićem, bivšim napadačem Veleža koji trenutno igra u najvišem rangu za Seongnam.

“U meču protiv Chungnam Asana pokazao je dobro kretanje, dribling i šut. Sličan je napadaču Fejsalu Muliću. Brz je za svoju visinu i tehnički potkovan”, navode mediji u Južnoj Koreji.

Odgovori