U Rijeci održan Cro Open

U subotu i nedjelju u Rijeci je održan Cro Open, otvoreno prvenstvo RH u karateu. Nastupilo je 1112 natjecatelja iz dvadeset zemalja. U takvoj iznimno jakoj konkurenciji članovi karate kluba Brotnjo osvojili su pet medalja.

Jelena Pehar osvojila je dvije medalje, zlato u konkurenciji mlađih kadetkinja pobjedama protiv Grizelj iz Ploča 3:0, Slovakinje Slobodanove takođe 3:0 i u polufinalu Gašparac iz Delnica 8:0. U finalu je pobjedila klupsku kolegicu Barbaru Krasić sudačkom odlukom.

U konkurenciji kadetkinja osvojila je brončanu medalju. U prvom kolu gubi od odlične Slovakinje Vidove 0:5, a kako je Slovakinja ušla u finale Jelena je dobila priliku da se kroz repasaž izbori za broncu. U repasažu prvo pobjeđuje Bubnjić iz Virovitice 2:0, zatim Talijanku Pantaleoni 8:0, a broncu osvaja pobjedivši Splićanku Sarić 4:0.

 

Barbara Krasić osvojla je srebrenu medalju nakon što je u finalu poražena od Pehar sudačkom odlukom a do finala je došla pobjedama protiv Petrić 8:0, Janeš 2:1 i u polufinalu Tomašić 3:2.

Deni Šarac osvojio je srebrenu medalju pobjedama protiv Slovaka Joba 2:0, Rječanina Shala 8:0, Makedonca Spasenovskog 1:0 te u polufinalu Mađara Csata takođe 1:0. U finalu gubi od još jednog Mađara Bilisica 0:3.

Još jednu srebrenu medalju osvojila je Petra Grgić. Ona je u prvom kolu pobjedila Samoborku 3:1, zatim Slovenku Komac nakon sudačkog izglasavanja i u polufinalu Gajdek iz Tuškanca 1:0. U finalu gubi od Slovakinje Hamiškove 0:1.

Vilma Krasić imala je jako dobar nastup i malo je nedostajalo da dođe do medalje.

Vilma je u prvom kolu pobjedila Slovenku Stare 5:2, zatim predstavnicu Zagrebačkog Bushida 3:0, a u četvrtfinalu gubi od Njemice Kneer 0:4. Njemica je ušla u finale a Vilma u repasažu prvo pobjeđuje Srpkinju Radičević 2:0 a u borbi za medalju gubi od Mađarice Czagany 0:3.

Anamarija Tomić opražena je od Slovakinje Chovancove, a Jure Bevanda od Talijana Andreta.

Već sljedeći tjedan naše natjecatelje očekuju nastupi na turnirima u Zadru i Bjeljini.

Odgovori