VIDEO Prijedlog oporezivanja kladionica je ništa drugo već usluga Novomaticu

Poslovanje privatnih priređivača igara na sreću neće biti moguće ukoliko se usvoji Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, slažu se privatni priređivači igara na sreću. Priča koja je bila aktualna tijekom protekle godine još nije dobila završetak. Nakon što je nedavno austrijska tvrtka Novomatic postala stopostotni vlasnik državne lutrije Albanije, mediji su prenijeli vijest kako bi se ista situacija uskoro mogla dogoditi i u Bosni i Hercegovini.

No, predstavnici Lutrije BiH kazali su nam kako se ta situacija uopće ne razmatra te da je ta ideja plod zlonamjernih podmetanja.

 

Privatni priređivači igara na sreću u Federaciji BiH tvrde kako to ne bi bilo dobro za Federaciju. Naglašavaju i kako prijedlog oporezivanja igara na sreću kojeg je amandmanima utvrdila Vlada FBiH nije ništa drugo nego usluga Novomaticu. S utvrđenim amandmanima Vlade vraćen je iz hitne u redovitu proceduru u federalnom parlamentu, a ukoliko se usvoji, prema riječima privatnih priređivača, Novomatic će zagospodariti i domaćim tržištem, donosi Naša TV.

Prijedlog zakona, prema riječima privatnih priređivača, između ostalog diskriminirajući je jer zahtijeva oporezivanje svih uplata i svih dobitaka kod domaćih kladionica, dok kod automata Novomatica nema oporezivanja ni uplata niti dobitaka.

Smanjenje prihoda federalnog proračuna i otkazi za vise od 5.000 djelatnika samo su dio onoga što će se dogoditi ukoliko se prijedlog zakona usvoji, upozoravaju privatni priređivači igara na sreću.

Video pogledajte na ovome linku.

 

Odgovori