Više od 300 atletičara na 7. međunarodnom atletskom mitingu „Bože Gagro“

Sedmi međunarodni atletski miting „Dani berbe grožđa“ i „Bože Gagro“ koji se u posljednjih sedam godina održava u sklopu obilježavanja turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije „Dani berbe grožđa“ ove će se godine održati u nedjelju 16. rujna. Atletski miting kojeg AK Brotnjo uz potporu Općine Čitluk organizira u spomen na rano preminulog Božu Gagru, velikog zaljubljenika u atletiku, tako će ove godine početi u 15 sati na Gradskom stadionu Bare.

Na današnjoj sjednici vodstva Atletskog kluba Brotnjo izabran je Organizacijski odbor čiji je predsjednik Marin Barbarić, a tajnica Organizacijskog odbora Neda Dragičević. Uz Đurđicu Šišul, komesara Atletskog saveza BiH, u odboru su i Tomislav Šego, glavni sudac natjecanja, Bojan Ubiparip, tehnički rukovoditelj, Dragan Pehar i Tihomir Miloš. A na spomenutom sastanku usvojene su i discipline u kojima će se atletičari natjecati i koje će početkom slijedećeg tjedna biti dostavljene atletskim klubovima.

Natjecanja na atletskom mitingu tako će se održati u 30 disciplina (trčanja, skokovi i bacanja) u raznim uzrastima, a očekuje se nastup preko 25 klubova iz regije sa preko 300 djece. Organizatori natjecanja su pored medalja za troje prvo plasiranih osigurali i prigodne nagrade.

Za kraj treba napomenuti da je ovo jedini dječji festival atletike u regiji, koji je postao tradicionalan, i koji kao takav ima veliki značaj za sve članove Atletskog kluba Brotnjo, ali i za  općinu Čitluk, Bosnu i Hercegovinu i cijelu regiju.

 

citluk.ba

Odgovori