Za portal govori trener karatista Međugorja Jure Milićević

Karatisti Međugorja uspješno su startali u novoj sezoni. Članovi ovoga kluba sa svakoga se natjecanja vraćaju s medaljama, što je potvrda odličnog rada njihovih trenera Ivana Raspudića i Jure Milićevića. Za naš portal razgovarali smo s trenerom Jurom Miličevićem.

Gospodine Milićević, sjajno ste krenuli u 2013. godinu, osvojivši preko 30 medalja.

– Naravno! Ovo je naša najuspješnija sezona otkako se natječemo. Momci iz turnira u turni pokazuju kako talentom i radom postižu vrhunski rezultati. Nama trenerima je to posebno drago jer dobivamo potvrdu kako se kvalitetno radi u klubu.

 

Rezultatima se ističu Albrim Samahodaj i Leonardo Korać kao  i mnogi drugi čije vrijeme tek dolazi.

Njih dvojica su eksplodirala u ovoj sezoni. Leo već iza sebe ima dva naslova državnog prvaka i kontinuitet sjajnih rezultata Albrim je u posljednje vrijeme pokazao kako se na njega može itekako računati jer je osvojio drugo mjesto na Grand prixu u Samoboru i srebro na državnom prvenstvu.

Na koji način pripremate natjecatelje za mečeve?

Uz taktiku, jako je bitna i psihička priprema. Svakome od njih kažemo kako na tatami trebaju ući u uvjerenju da su bolji i nadmoćniji od protivnika i da nemaju straha.

Na pitanje o statusu koji klub u ima općini, Jure odgovara:

Nismo u potpunosti zadovoljni jer uz činjenicu da ima tri karate kluba i razna lobiranja koja su prisutna, ne bi bilo loše da imamo jaču potporu.

Kolika je suradnja s dva preostala kluba?

Moram priznat kako je naša suradnja sa Karate klubom „Brotnjo” izvrsna i zajedno s njima organizirali smo turnir u sklopu Dana berbe grožđa koji je nadmašio sva naša očekivanja. Vjerujem da će se ta suradnja nastaviti i u budućnosti.

 

Odgovori