Za portal govori trofejni košarkaški trener Brotnja 94 Damir Jerkić

Bubamare su počele pripreme za novu sezonu. Aktualne prvakinje Herceg-Bosne i kadetske prvakinje Bosne i Hercegovine s velikim optimizmom ulaze u novu sezonu. Tim povodom za naš portal smo razgovarali s trenerom Damirom Jerkićem.

Gospodine Jerkiću, kada su startale pripreme u novu sezonu?

Pripreme su započele 13. kolovoza i prvi tjedan smo trenirali u dvorani u Čitluk. Ovaj i sljedeći tjedan radimo na stadionu ,,Bare, na tjelesnoj pripremi.

Je li igračka postava jednaka kao lani?

Što se tiče rostera ,sve igračice su ostale i još smo priključili 12 djevojčica 2000,2001 godište koje ulaze u svakodnevni trening.

Iako ste dominantno osvojile Ligu i plasirali se u viši rang natjecanja, igrate ponovno Ligu HB.

Igramo ponovo ligu Herceg-Bosne ,,jer u ovakvoj situaciji nemamo namjeru trošiti novac u ligi gdje nam je najbliže gostovanje Sarajevo. Čekati ćemo neko bolje vrijeme.

 

Mogu li Bubamare ponoviti prošlogodišnji uspjeh?

Što se tiče ponavljanja prošlogodišnje sezone ,ja kao trener nisam opterećen ,cilj je nastaviti raditi svakodnevno razviti i unaprijediti igru. Što se tiče prve ekipe tako i kadetkinja rezultat je ako to ispunite neizbježan.

 

Prošle godine osvojili ste titulu kadetskih prvakinja, povijesni uspjeh i dokaz kvalitete škole košarke?

Kadetska titula prošlu sezonu je velika pogotovo na način osvajanja (UVJERLJIVO BEZ PORAZA)I AKO SE UZME U OBZIR 6 I, 7 IGRAČICA IZ DVA RAZREDA u odnosu na mnoge veće gradove ,ne možete 15 godina biti u samom vrhu da ne radite kvalitetno !!

 

Gdje nalazite inspiraciju nakon toliko godina u ovome poslu?


Inspiracija dolazi od djevojaka ,uvijek u svim generacijama sam imao nekoliko izvrsnih igrača koje su bile kvalitetne osobe i igračice tako kada vam se poklope i rezultati jednostavno postanete ovisni o treniranju. Tu je i omalovažavanje kluba od samog početka podcjenjivanje onoga što su djevojke iz Čitluka napravile kroz sve ove godine.

 

Damir Jerkić jedan je od najtrofejnijih trenera u povijesti broćanskog sporta. Pod njegovim vodstvom, Bubamare su ispisale najljepše stranice u povijesti čitlučke košarke.

 

Odgovori