Započela sportska manifestacija „Dani tenisa – Međugorje 2020“

U jednom od najpoznatijih teniskih središta svijeta, iz kojega su ponikla dvojica najboljih hrvatskih i svjetskih tenisača Ivan Dodig i Marin Čilić, jučer je započela sportska manifestacija „Dani tenisa“ Međugorje 2020. Cilj projekta, čiji je organizator Teniski klub „Međugorje“, je popularizacija, afirmacija i promocija teniskoga sporta na području općine Čitluk, Hercegovine i šire. U sklopu toga, održat će se bogat natjecateljski program s nekoliko zasebnih turnira, i to:

– Lady’s open /- Rekreativni tenis kamp i turnir za dame;
– Junior Cup / Turnir za juniore od 13-18 godina;
– Međugorje Cup – Rekreativni turnir za tenisače s područja općine Čitluk;
– Brotnjo Cup / Rekreativni turnir za igrače s područja Hercegovine;
– Mix Parovi / Turnir parova za sve kategorije (djeca, dame i gospoda);
– Festivali tenisa Međugorje / turnir tenis škola;
– Hercegovina tour -35 / Turnir za rekreativce do 35 godina s područja FBiH;
– Blaž Senior camp +55 Legends – Kamp za seniore iznad 55 godina;
– Egzibicija / Egzibicijski meč profesionalnih tenis igrača, sportaša i javnih ličnosti;

Fokus projekta je na djeci, mlađim osobama do 18 godina, rekreativcima (dame i gospoda) s područja Hercegovine. Sukladno zacrtanim ciljevima, Tenis klub Međugorje sustavno radi na projektima koji afirmiraju mlade i rekreativce i usmjeravaju ih da se bave sportom i da sport žive“ – kazao je inicijator ovoga projekta Željko Dodig.

Realizaciju ovoga sportskog događaja su podržali mnogobrojni sponzori: Općina Čitluk, Erasmus+ – Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, Hercegovačka pivovara, Premijer kladionica, salon ljepote „Irina“, Sport centar Međugorje, Namex, Leda, Željezarija „Gedor“ i drugi.

Odgovori