Završen Brotnjo Open 2012.

Više od stotinu igrača i igračica nastupilo je na 7. Međunarodnom stolnoteniskom turniru „Brotnjo Open 2012.”, koji STK “Brotnjo” organizira u sklopu obilježavanja Dana općine Čitluk već sedmu godinu zaredom. Natjecatelji iz pet država Brotnjo Open iz godine u godinu promoviraju u jedan od najjačih turnira otvorenog tipa u regiji, a tako je bilo i ove godine.

Načelniku općine Čitluk Ivi Jerkiću, ispred glavnog pokrovitelja turnira, pripala je čast da otvori ovogodišnji turnir. Načelnik je ovom prilikom u kratkom govoru poželio natjecateljima ugodan boravak u Brotnju, mnogo športske sreće, te je pohvalio STK “Brotnjo” za trud koji ulaže u organizaciju turnira.

Dok je tajnik STS BiH Sead Pašić okupljene upoznao sa sustavom turnira, ali nije ni propustio čestitati Brotnju ulazak u 1. A ligu BiH.

Organizatori turnira uz podršku sponzora pobrinuli su se da igrači dobiju prigodne darove, te je nakon otvaranja i prigodnog darivanja natjecanje moglo početi.

Natjecatelji i natjecateljice na turniru su nastupili u četiri pojedinačne kategorije, te u kategoriji parova, a na turniru su postignuti sljedeći rezultati. U kategoriji žene-veteranke najboljom se pokazala Vesna Kovačević-Tomić iz Našica , drugo mjesto zauzela je Maja Vranjić iz Mostara, dok su Idrija Redžepović (Sarajevo) i Mensura Fetić (Zenica) osvojile treće mjesto.

Stolnotenisač Brotnja Paulo Mandić pobjednik je kategorije do 39 godina. U istoj kategoriji Dario Jovanović iz Banja Luke osvojio je drugo mjesto, a Edis Sarajlić(Jablanica) i Ognjen Đukić(Banjaluka) treće mjesto.

Splićanin Edi Duplančić u finalu kategorije veterani 40-49 godina svladao je Miroslava Cohu iz Velikog Trgovišća i osvojio prvo mjesto, a Robert Klobučar i Ljubiša Milošević su bili trećeplasirani u spomenutoj kategoriji.

Pobjednik kategorije veterani preko 50 godina na 7. Međunarodnom stolnoteniskom turniru “Brotnjo Open 2012.” bio je Krunoslav Dabić iz Splita, dok je Budimir Božović iz Podgorice osvojio drugo a Vojislav Dragoljević iz Sarajeva treće mjesto.

U konkurenciji parova najboljim se pokazao par Vinko Kašić/Edi Duplančić iz Splita. Ovaj par je u finalu pobijedio drugi par iz Splita Gorana Sakala/Zoran Šunjić. Parovi Slavko Antonić/Ljubiša Milošević (Prijedor/Beograd) i Robert Klobučar/Miroslav Coha(Slavonski Brod/Veliko Trgovišće) bili su trećeplasirani.

Nakon turnira manifestacija “Brotnjo Open 2012.” je nastavljena uz svečanu večeru za sve natjecatelje i njihove goste u svadbenom salonu hotela “San” kod Kike na Tromeđi, dodjelom pehara i medalja kao i bogatih nagrada za najbolje natjecatelje u svojim kategorijama. Večernji program je uveličalo Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Zora” iz Struga i Gorice-općina Čapljina.

 

Odgovori