Ženska kadetska ekipa KK Brotnjo osvojila naslov prvakinja Hrvatske

U nedjelju je u Rijeci održano ekipno prvenstvo RH u borbama. Završno natjecanje u 2014. godini okupilo je najbolje ekipe u RH u borbi za naslov državnih prvaka. Karate klub Brotnjo nastupio je na navedenom natjecanju sa ženskom kadetskom ekipom. Ekipa u sastavu Petra Grgić, Jelena Pehar, Vilma Krasić i Barbara Krasić osvojila je zlatnu medalju i naslov prvakinja Hrvatske.

Ova ekipa je i prije početka prvenstva smatrana prvim favoritom za osvajanje zlatne medalje, a na samom natjecanju cure su u potpunosti opravdale očekivanja. Pokazale su potpunu dominaciju osvojivši zlato bez izgubljenog boda.

Ovime je na najbolji mogući način završena, za karate klub Brotnjo iznimno uspješna 2014. godina.

 

U zadnja tri tjedna imali smo tri iznimno važna natjecanja i na sva tri smo ostvarili velike uspjehe. Prvo je na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske Jelena Pehar osvojila zlato i izborila plasman na Europsko prvenstvo, a Deni Šarac i Vilma Krasić osvojili su brončane medalje.

Tjedan dana poslije toga Balkansko prvenstvo u Sofiji i zlatna medalja Anamarije Tomić u sastavu juniorske ekipe BiH i srebro Jelene Pehar u sastavu Hrvatske kadetske ekipe.

Na kraju, zavisni tjedan donio je već spomenuto zlato ženske kadetske ekipe koje je ujedno i prvi naslov državnog prvaka u ekipnim borbama u klupskoj povijesti.

Ranije u tijeku sezone Anamarija Tomić osvojila je naslov juniorske prvakinje BiH, a na Svjetskom kupu Jelena Pehar i Deni Šarac osvojili su zlatne medalje, Anamarija Tomić srebro, a Iva Prskalo broncu.

Kada se svemu navedenom pridodaju uspjesi s jakih međunarodnih natjecanja (Austrian junior open, Grand prix Slovakia, Cro Open, Trofej Beograda …) možemo zaključiti kako je ova godina rezultatski najuspješnija za klub od njegovog osnutka – priopćeno je iz Karate kluba Brotnjo Čitluk.

 

 

 

Odgovori