Zoka Planinić četvrti asistent Eurolige

Odrađen je prvi dio euroligaške sezone i poznati su svi sudionici Topa 16. Tamo neće biti Armanija, no unatoč tome njegov igrač Ioannis Bourousis ponio je titulu MVP-a prvog dijela natjecanja. Visoko se u poretku nalazi i Zoran Planinić…

Nakon deset odigranih susreta u skupinama Eurolige, Ioannis Bourousis se pokazao kao najistaknutiji pojedinac te je ponio titulu MVP-a prvog dijela sezone. Unatoč tome, Bourousis ne može biti presretan jer je njegov Armani ostao bez Topa 16 unatoč velikim ulaganjima i najavama.

 

Bourousis je odnio pobjedu s prosječnih 18.89 indeksnih bodova, a iza njega je ostao Olimpijin Aron Baynes koji je ubilježio 18.20 indeksnih bodova u prosjeku. Najbolje plasiran hrvatski košarkaš je Zoran Planinić na visokom osmom mjestu s prosjekom 17.33 dok je od Cedevitinih igrača najbolji bio Mickael Gelabale na 17. mjestu s prosjekom 15.00 indeksnih bodova.

Na ljestvici strijelaca na prvom mjestu je Montepaschijev Amerikanac Bobby Brown s uvjerljivom prednosti ispred drugoplasiranog Keitha Langforda iz Armanija. Brown je prosječno ubacivao 19.5 poena po susretu, a Langford 17.0. Marko Popović je prvu fazu natjecanja završio na 12. mjestu s 14.1 poenom u prosjeku, a Bracey Wright je 14. s 13.9 poena.

Olimpijin Baynes je bio uvjerljivo najbolji skakač prvog dijela natjecanja s prosjekom od 9.8 skokova po susretu ostavivši na drugom mjestu MVP-a prve faze Bourousisa koji je bilježio 8.3 skoka. Miro Bilan je na rubu Topa 10, nalazi se na 11. mjestu sa 6.0 skokova po susretu, jednako kao i desetoplasirani Maik Zirbes iz Brosea. Bilan je zato bolje plasiran u ofenzivnom skoku gdje je šestoplasirani s 2.6 skokova po susretu.

Među asistentima se i ove sezone ističe ime Dimitrisa Diamantidisa koji je predvodio ostatak lige sa 6.3 dodavanja po susretu ispred sunarodnjaka Vasilisa Spanoulisa koji je bilježio 5.9 asistencija po utakmici. Na visokom četvrtom mjestu je Planinić s 5.3 asistencije u prosjeku dok je najbolji iz redova Cedevite bio Marques Green na tek 21. mjestu s 3.4 dodavanja.

Green je na visokom trećem mjestu po broju ukradenih lopti (1.6), a tu je najbolji bio Ricky Hickman iz Maccabija (2.3). Među blokerima je glavnu riječ vodio Stephane Lasme iz Panathinaikosa s visokim prosjekom 2.6 blokada po susretu dok je na trećem mjestu Ante Tomić s 1.6 blokada.

 

Hrsport.net

 

Odgovori