2. BOKSAČKI TURNIR: Odlični nastupi Brotnjaka i vrhunska organizacija

Mladi Brotnjaci još su se jednom pokazali kao ozbiljna konkurencija na 2. Boksačkom turniru „Dani berbe grožđa 2023.“ održanom za vikend u Čitluku, u sklopu 4. kola Lige Federacije BiH.

Za Boksački klub „Brotnjo“ nastupili su Ante Čuljak, Kristijan Čuljak, Marko Odak, Luka Marinčić, Tomislav Prskalo, Ivano Raspudić i David Bevanda, sa osvojenih novih 11 bodova, čime su oduševili domaću publiku koja ih je vjerno bodrila kroz sve mečeve.

Savršen športski vikend u Čitluku okupio je 20 klubova Federacije BiH i stotinu sudionika koji su priredili jedinstvenu boksačku reviju u Brotnju.

Najboljom boksačicom turnira proglašena je Nerma Salčinović iz BK Vogošća, juniorska i seniorska prvakinja u 2023. godini.

Kao najborbeniji par u kategoriji žene-djevojke proglašene su Edna Bektašević (BK Panter Sarajevo) i Mia Kerošević (BK Soda Lukavac).

U muškoj konkurenciji najboljim sportašem turnira proglašen je Ivan Blažević iz BK Mostara, prvak BiH u boksu u seniorskoj kategoriji u 2023. godini.

Kao najborbeniji u ringu izabrani su boksači Nedim Malkoč (KBS Kurto Bihać) i Goran Kožul (BK Kralj Tomislav Čapljina) . Sportašicama i sportašima pehare, medalje i diplome uručili su članovi Upravnog odbora Boksačkog saveza BiH Miro Jerković i Ramiz Aljić koji su domaćinima zahvalili na izvrsnoj organizaciji i ugodnom gostoprimstvu.

Navedeno kolo Lige organizirano je prema najvišim standardima Boksačkog saveza Federacije BiH i Boksačkog saveza BiH. Po završetku natjecateljskog dijela, prigodne poklone sucima i delegatima ispred domaćina uručio je predsjednik BK Brotnja, Vjekoslav Bošnjak.

Turnir u sklopu boksačke lige Federacije BiH organiziran je pod pokroviteljstvom Predsjednice Federacije BiH, Federalnog ministarstva kulture i športa, Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a i Općine Čitluk, uz potporu mnogobrojnih sponzora, prijatelja kluba. Voditelj programa bio je novinar Marko Zeljko.

 

citluk.ba

Odgovori