Dodig nije uspio izboriti svoje drugo Grand Slam finale u konkurenciji parova

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i brazilski predstavnik Marcelo Melo nisu se uspjeli kvalificirati u finale Australian Opena u konkurenciji parova iako su servirali za meč. Nakon dva sata i 22 minute igre bolji od njih su bili Francuzi Herbert i Mahut.

Ispadanjem braće Bryan, četvrti nositelji Ivan Dodig i Marcelo Melo postali su favoriti za osvajanje Australian Opena u konkurenciji parova, međutim, Francuzi Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut zaustavili su ih u njihovom četvrtom polufinalu Grand Slama (jedino finale izborili su 2013. u Wimbledonu).

Dodig i Melo u prvom setu izgubili su jedan svoj servis, dovoljno da prvi set ode na stranu Herberta i Mahuta. Francuzi su puno bolje ušli u set. Imali su čak sedam break-lopti u istome, a Dodig i Melo niti jednu.

 

Hrvat i Brazilac ipak su izjednačili u drugom setu. Ušlo se u tie-break bez i jedne prigode za oduzimanje servisa, a u „pripetavanju” Dodig i Melo su napravili jedan mini-break i na kraju došli do poravnanja.

Odlučujući set je odlično krenuo za Dodiga i Mela, u trećem gemu napravili su break, a u „maratonskom” četvrtom gemu sačuvali su svoj servis. Kod 5:4 servirali su za meč, međutim Francuzi rade break i odvode set u tie-break u kojem su Dodig i Melo izgubili jedan gem više od francuskih predstavnika i ispali na pretposljednjoj stepenici.

Žal za ispadanjem može biti još veća, budući da su u drugom polufinalu Simone Bolelli i Fabio Fognini iznenadili 6. nositelje Jeana-Juliena J Rojera i Horia Tecaua.

Australian Open, parovi, polufinale

Herbert/Mahut (Francuska) – Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 4) 6:4, 6:7 (5-7), 7:6 (7-5)rojer

 

Odgovori