Najbolji hrvatski tenisač zbog ozljede odustao od PBZ Zagreb Indoorsa

Prvi hrvatski reket zbog nedovoljnog opravka od ozljede ramena bio je prisiljen otkazati nastup na jubilarnom 10. PBZ Zagreb Indoorsu. Prvi nositelj turnira ovako će biti Ivo Karlović…

Ozljeda desnog ramena, koja je Marina Čilića mučila veći dio prošle sezone, a zbog iste je otkazao i nastup na Australian Openu, prisilila je prvog hrvatskog tenisača da otkaže nastup na PBZ Zagreb Indoorsu kojeg je osvojio četiri puta (2009., 2010., 2013. i 2014.)

“Nažalost, neću moći braniti naslov na PBZ Zagreb Indoorsu. Ozljeda ramena, iako ide nabolje, još uvijek nije u potpunosti zaliječena i morat ću odvojiti još neko vrijeme za tretmane. Žao mi je što nisam u mogućnosti nastupiti na turniru pred domaćom publikom, na kojem sam uvijek dobro igrao, no nadam se da ću se uskoro vratiti”, rekao je razočarani Čilić.

 

Prvim nositeljem turnira postao je Ivo Karlović, inače 27. igrač svijeta. Nakon Čilića i Ivana Ljubičića, „Div sa Šalate” je treći hrvatski prvi nositelj zagrebačkog turnira.

Osim Karlovića, u Zagrebu će još od hrvatskih tenisača nastupiti Ivan Dodig, Borna Ćorić, Mate Delić, Antonio Veić i Toni Androić.

 

Odgovori