Andrija Stipanović za Sport1: Budite uz naše reprezentativce u dobrim, ali i lošim trenutcima

Andrija Stipanović je već treću sezonu član turskog Trabzonspora. Naš reprezentativac je ove sezone blistao u predsezonskim utakmicama, a sa dobrim igrama je nastavio i u Eurocupu i ligi. U razgovoru za naš portal, Stipanović nam je govorio o očekivanjima od naredne sezone, svojoj ekipi, zašto je promijenio broj na dresu i još o mnogo čemu. Andrija, kakva su očekivanja ove sezone? -Očekivanja su velika i od ove sezone. Klub je sastavio dobru ekipu i očekivanja su da ponovimo rezultate od prošle sezone, a ako Bog da i ukaže nam se prilika da budemo još bolji na kraju.

 

 

Pridružili su Vam se i bivši NBA igrači ove sezone, reci nam kako su se uklopili u ekipu? -Dosta je novih igrača, među njima čak i neka zvučna imena. Momci su svi odlični. Mislim da imamo dobru hemiju u ekipi što me posebno veseli. Ove sezone napravio si i jednu promjenu.

Do sada si nosio broj 13, ali od ove sezone nosiš broj 61. Je li postoji neki poseban razlog zato? -Broj dresa sam zamijenio iz zahvalnosti prema navijačima i klubu za dvije provedene godine ovdje te zbog zahvalnosti za novi ugovor. Naime 61 je zaštitni broj Trabzona. Nadam se da ću svojim igrama i zalaganjem opravdati njihovo povjerenje i podršku koju daju ekipi i meni iz utakmice u utakmicu.

Doživjeli ste veliki poraz od Galatasaraya koji je pogodio bukvalno sve što se moglo pogoditi. Kako je to utjecalo na ekipu? -Sezonu smo nažalost krenuli porazom protiv odličnog Galatasaraya. Mislim da nismo bili na nivou, na kojem možemo i moramo biti. Ali početak je sezone i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji.

Da li ste se navikli na život u Turskoj? -Navikao sam se na život ovdje. Meni i mojoj obitelji je jako lijepo tu. Ljudi vole sport i jako je lijepo igrati ovdje. I naravno hrana je savršena! Za kraj se zahvalio na razgovoru i poručio navijačima u Bosni i Hercegovini i svijetu da budu uz naše reprezentativce i u dobrim, ali i lošim trenutcima.

 

Odgovori