Antonio Prskalo: Neprocjenjivo je sa 17 godina debitirati za klub koji pratiš i voliš od malih nogu

Jedan je od najvećih nogometnih talenata na našim prostorima. Lani je bio najbolji strijelac kadeta, ove juniora, a u subotu je upisao i prvi službeni nastup za prvi tim. Njegovo ime je Antonio Prskalo i o njemu će se svakako još puno toga čuti. Evo što je rekao za naš portal HERCEGOVINA.in nakon debija za prvi tim.

Kako od kuće omogućiti lučenje prirodnog inzulina i riješiti se dijabetesa…

Na početku čestitke na debiju za prvi tim Zrinjskog, ali i na naslovu jesenskog prvaka s juniorima.

“Hvala Vam puno na čestitkama.”

Kakvi su osjećaji nakon te prve utakmice u kojoj si nosio dres Zrinjskog?

“Osjećaj je neprocjenjiv kada sa svojih 17 godina debitiram za klub koji pratim i navijam od malih nogu, mogu samo reći da sam presretan”.

Kako si ti zadovoljan ti prvim minutama s obzirom na loše uvjete?

“Zadovoljan sam naravno, to su tek moje prve minute i moram biti zadovoljan”.

Možeš li nam ispričati kako si ti vidio tu veliku pobjedu protiv Borca?

“Borac je dobro otvorio utakmicu s 2 dobre prilike, ali smo brzo prebacili utakmicu u našu korist zabili pogodak i onda je sve bilo lakše. Naravno bili smo puno bolja ekipa u tim trenucima što i kaže rezultat prvog poluvremena. Drugo poluvrijeme je Borac je imao više loptu u nogama sto je bilo očekivano da će krenuti u napad malo nam je krivo sto smo primili taj 1 gol ali to ništa ne kvari našu dobru igru i zasluženu pobjedu”.

Jesenski dio prvenstva juniora je završen. Zrinjski je prvi, ti si najbolji strijelac. Pa može li komentar dog prvog dijela?

“Da prvi smo u jesenskom dijelu prvenstva sto je naravno dobar rezultat nas igrača i trenera Dalibora Cvitanovića i Tea Krešića. To je samo još jedan pokazatelj da škola nogometa Zrinjski ostvaruje odlične rezultate. Što se tiče mene moram biti zadovoljan u 12 utakmica zabio sam 17 golova, ali naravno ne želim stati na tome. Idemo moja ekipa i ja probati donijeti juniorsku titulu prvaka”.

Otac je nosio dres Zrinjskog, ti si ga naslijedio. Pa što on kaže na tvoje dobre igre?

“Puno mi znače njegovi savjeti i ako se nekad ne slažemo, ja opet više njemu vjerujem nego sebi haha. Puno sam vezan za njega jer me je on baš dosta toga naučio i u nogometu i u osobnom životu. Kada odigram dobro pohvali me, ali pronađe mi i mane u utakmici, i time naravno tako mi hoće dokazati da uvijek želi da budem još bolji igrač. I naravno drago mi je što sam i ja obukao dres Zrinjskog baš kao i moj otac. Upravo sam dobio podatak da smo 4 slučaj u povijesti Hšk Zrinjskog i to je lijepa uspomena “

Do kraja ovog dijela su još tri kola, pa očekuješ li da ćeš igrati u tim susretima?

“Da do kraja su još 3 kola ostala u seniorskom dijelu i naravno da bi volio zaigrati opet, a vidjet ćemo hoću li , to su prije svega trenerove odluke”.

Ne tako davno si nam rekao da ti je želja da debitiraš pod Bijelim brijegom u dresu Zrinjskog. Ta ti se želja ispunila, pa što je sljedeće što želiš?

“Da ta mi se želja ostvarila i zahvalan sam svima na tome koji su mi pomogli u mom dosadašnjem radu i treneru Sergeju i stručnom stožeru što su mi to omogućili. Osobno ja uvijek ciljam na najviše moguće jer da ne ciljam ja mislim da ne bi nikad ovo ostvario. Želim s juniorima osvojiti duplu krunu i s prvom ekipom osvojiti prvi moj seniorski trofej”.

Za kraj imaš li neku poruku navijačima?

“Hvala navijačima što su mi dali ogroman pljesak pri ulasku u igru protiv Borca i to mi je puno značilo ja se nadam da ću im to sve jednoga dana vratiti”.

HERCEGOVINA.in

Odgovori