Robert Jarni nogometaše Sarajeva za nastavak prvenstva priprema u Čitluku

Robert Jarni, proslavljeni hrvatski internacionalan koji je u karijeri nastupao za splitski Hajduk i europske velikane poput Real Madrida i Juventusa od jučer je s nogometašima Sarajeva na pripremama u Čitluku. Osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj danas je odvojio djelić svog vremena za druženje s novinarima u Hotelu Brotnjo u kojemu su smješteni igrači i stručni stožer FK Sarajevo.

 

Na početku razgovora Jarni nam je pojasnio kako se odlučio prihvatiti ponudu Sarajeva i kazao kako nije mnogo dvojio, jer je došao u dobro posložen klub, maksimalno okrenut Europi u kojemu ima sve potrebne preduvjete za normalan rad.

Rad s igračima na terenu je ono što me najviše ispunjava

– U klubu je sve fantastično. Za sada smo krenuli dobro, dobili smo dva pojačanja, a danas nam dolazi i treće, jer će nam se priključiti Krste Velkoski, centarfor iz Rabotničkog. Kako čujem moglo bi eventualno biti još dolazaka, ali otom potom – kazao nam je trener Sarajeva i prokomentirao da je Nikoli Komazecu na odlasku iz Sarajeva poželio svu sreću uz objašnjenje da je najbolji igrač Sarajeva u protekloj polusezoni imao ugovor s klauzulom koja je strijelcu 14 golova omogućila odlazak u inozemstvo.

Za nastavak trenerske karijere koju je Jarni započeo u Hajduku, a nastavio u Istri, pa potom u omladinskom pogonu Hajduka Robert je imao brojne ponude, među kojima i neke iz daleke Kine koje se nisu konkretizirale.

– Moram reći da je Sarajevo bilo daleko najkonkretnije. Dogovorili smo se za 10 minuta. Meni je jedini cilj bio ići raditi. Ne mogu više čekati, pogotovo ne kod nas u Hrvatskoj. Situacija je tamo dosta teška, ne samo kod nas nego i u svim zemljama oko nas, tako da je Sarajevo bilo najkonkretnije. Volim raditi, nisam za neke poslove koji se rade po uredima, ja volim raditi dolje na terenu sa igračima i to je ono što me najviše ispunjava – prokomentirao je Jarni.

Upitan za plan priprema Jarni je kazao kako Sarajevo na pripremama u Čitluku ostaje do slijedećeg ponedjeljka, nakon čega slijedi dio priprema u turskoj Antaliji. Iza igrača Sarajeva je aerobni dio priprema u Sarajevu, a na treninzima u Čitluku više pozornosti bit će posvećeno izdržljivosti, brzini i snazi. Na pripremama u Hercegovini Sarajevo će odigrati i dvije prijateljske utakmice. Prva je zakazana protiv Brotnja za srijedu 22. siječnja u 14,30 sati, a druga za subotu u Ljubuškom protiv NK Bigeste, dok Sarajevo u Antaliji ima zakazane utakmice sa zaista jakim protivnicima iz Rusije i Austrije.

Jarni: Od igrača zahtijevam maksimalnu koncentraciju i profesionalan pristup

Bez obzira što će Jarni debitirati na klupi Sarajeva protiv čitlučkog Brotnja u utakmici u ranom dijelu priprema u kojima rezultat nije u prvom planu trener Sarajeva nas je uvjerio kako će od svojih igrača tražiti maksimalan angažman na treninzima i utakmicama.

– Naravno očekujem od igrača, pošto imamo vrlo kvalitetne igrače, da će to biti jedna vrlo ozbiljna utakmica i ja ih tako pripremam i tako radim svaki trening. Onako kako se trenira tako će se i igrati. Od igrača zahtijevam maksimalnu koncentraciju i profesionalan pristup svakom treningu, jer treneri koje sam imao su me naučili da ako uspiješ podići razinu treninga na 80% razine utakmice tvoj posao je obavljen. Tako ćemo i mi raditi. Mene ne zanima tko će stajati s druge strane želim maksimalan pristup u svakoj utakmici – bio je jasan novi trener Sarajeva.

Budući da je Sarajevo jučer doputovalo u Čitluk i da su prvi treninzi u Čitluku već odrađeni upitali smo Jarnija za dojmove o smještaju i uvjetima za trening u Čitluku, na što nam je trener Sarajeva kazao: „Osobno nisam znao, međutim rekli su mi u klubu da su bili ovdje prošle godine i da su uvjeti zaista fantastični. Hotel Brotnjo je fenomenalan, ljudi su ovdje ne ljubazni nego preljubazni. Za hrana, smještaj i ljubaznost osoblja zaista nemam riječi, svaka im čast, a na raspolaganju imamo i dva terena za trening”.

Na kraju razgovora nametnulo se i pitanje o ciljevima FK Sarajevo u nastavku sezone, a trener Jarni je odgovarajući na ovo pitanje kazao kako je svjestan da je došao u jedan od najboljih bosansko-hercegovačkih klubova i kako je svjestan da navijači priželjkuju prvo mjesto, te da će napraviti sve kako bi Sarajevo na kraju osvojilo prvenstvo, no to nije mogao obećati.

Utakmica između HNK Brotnjo – Čitluk i FK Sarajevo odigrat će se u srijedu na stadionu Bare, a ulaznice za utakmicu čiji je početak u 14,30 sati prodavat će se po cijeni od 3 KM.

 

citluk.ba

 

Odgovori