Atletičarke i atletičari AK Brotnjo uspješni na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske

Atletičarke i atletičari AK Brotnjo započeli su dvoransku sezonu nastupom na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i seniorke U23. Prvenstvo je održano u subotu na Zagrebačkom velesajmu, gdje su natjecatelji AK Brotnjo osvojili četiri medalje.

Jučer održano Dvoransko prvenstvo Hrvatske ujedno je bilo i izborno natjecanje za seniorsku reprezentaciju Hrvatske za nastup na tromeču, koji će se održati 22.01. u Novom Mestu – Slovenija, a broćanski atletičari ostvarili su odlične rezultate.

Najzapaženiji rezultat ostvarila je Marija Ivanković. Ivanković je treću godinu zaredom osvojila naslov državne prvakinje Hrvatske za mlađe seniorke u disciplini troskok i to ovaj put s osobnim rekordom 12.40 m.

Viceprvaci Hrvatske postali su Filip Kozina u troskoku (14.03m) i Luka Ćurković u skoku u dalj (6.71m), oba u starijoj kategoriji od svoje, dok je četvrtu medalju za AK Brotnjo osvojila Josipa Dragićević u skoku u dalj (5.38m), koja je bila treća.

Uz čestitke svim svojim natjecateljima iz AK Brotnjo su naglasili kako je Marija Ivanković najnovijim uspjehom izborila nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske na tromeču Hrvatske, Slovenije i Srbije koje će se održati u Novom Mestu – Slovenija. S njom na put će i njen trener Bojan Ubiparip, koji će biti dio stručnog stožera reprezentacije.

Odgovori