Atletski klub Brotnjo domaćin dva državna prvenstva

Atletski klub Brotnjo u svibnju će biti domaćin dva državna prvenstva BiH. Za čitlučki atletski klub ovo je veliko priznanje, ali i zahtjevan organizacijski projekt pa je stoga jučer u Uredu načelnika općine Čitluk održan sastanak na kojem je razgovarano o predstojećim državnim prvenstvima, kojima će AK Brotnjo biti domaćin, i cjelokupnom radu AK Brotnjo.

Načelnika općine Čitluk Marina Radišića sa ustrojbom kluba i njegovim aktivnostima upoznali su Marin Barbarić, predsjednik AK Brotnjo, Tomislav Šego, direktor AK Brotnjo i trener Bojan Ubiparip, dok su o najnovijim uspjesima Atletskog kluba Brotnjo na sastanku, uz trenera Ubiparipa, govorili: atletičarke Marija Ivanković i Lucija Lorena Primorac te atletičar Luka Ćurković.

Govoreći o atletskim državnim prvenstvima BiH koja će održati u Čitluku, predstavnici AK Brotnjo istaknuli su da će se na Gradskom stadionu Bare 11. svibnja održati državno prvenstvo za cicibanke i cicibane rođene 2008. i 2009. godine, dok će se na istom mjestu 25. svibnja održati državno prvenstvo za pionirke i pionire rođene 2006. i 2007. godine. Na oba prvenstva nastupit će natjecatelji iz svih atletskih klubova s područja BiH.

Dakle, Atletski klub Brotnjo u svibnju će po prvi put biti domaćin pojedinačnog državnog prvenstva. Pod vodstvom pokojnog utemeljitelja Bože Gagre ovaj klub ranije je bio organizator ekipnog državnog prvenstva, no prvenstvo za cicibanke i cicibane, čiji je početak najavljen za 11. svibnja u 14,30 sati, prvo je pojedinačno atletsko natjecanje na državnoj razini koje će se održati u Čitluku.

Upornim radom, velikim brojem iznimno talentiranih mladih sportaša koji postižu izvanredne rezultate, ali i zahvaljujući obnovi atletske staze, Atletski klub Brotnjo dobio je čast da uz Atletski savez BiH bude suorganizator i domaćin dva državna prvenstva, na čemu je načelnik općine Čitluk Marin Radišić iskreno čestitao Atletskom klubu Brotnjo.

Citluk.ba

Odgovori