Josipa Dragičević prvakinja Hrvatske u skoku u dalj

Proteklog vikenda 22.-23. lipnja 2019 godine organizacijom atletskog kluba Kvarner iz Rijeke održano je državno prvenstvo Hrvatske za starije Juniore -Juniorke U20. Na državnom prvenstvu je nastupilo 40 atletskih klubova iz cijele Hrvatske.

Atletičari atletskog kluba Brotnjo nastupili su i na ovome prvenstvu gdje su se kući vrati sa četiri nove državne medalje. Najuspješnija je bila Josipa Dragićević koja je nakon osvojene titule dvoranske prvakinje za Juniorke to uspjela ponoviti i na otvorenom. Za ovu titulu bio joj je dovoljan skok od 5.56m. Viceprvaci Hrvatske postali su Filip Kozina u troskoku sa skokom od 13.85m. Iako je imao identičan skok kao i prvoplasirani,Filipu je pripalo drugo mjesto zbog slabijeg drugoga skoka. Lucia Ćurković je također bila druga u troskoku sa novim osobnim rekordom od 11.40m.

Četvrtu medalju za naš klub donio je najmlađi član državnog prvenstva Luka Ćurković koji je u dosta jakoj konkurenciji zauzeo odlično treće mjesto u skoku u Dalj sa rezultatom od 6.65m.

Odgovori