Jure Zubac: Posebno hvala navijačima iz Brotnja koji su me bodrili u finalu

Još jedan u nizu košarkaša koji su na putu da ostvare sjajnu karijeru je i Brotnjak Jure Zubac, kapetan aktualnog prvaka Širokog.  Zubac je kapetanski vodio momčad do povijesnog, 10. naslova prvaka države u sezoni u kojoj je malo tko vjerovao da je to moguće.

Jure za naš portal govori o karijeri, cjelokupnoj sezoni i finalnoj seriji protiv Sparsa i očekivanjima u sljedećoj.

Iza tebe je sjajna sezona okrunjena novim naslovom prvaka Bosne i Hercegovine.

Cijelu smo sezonu igrali na jako visokoj razini i  zaključno sa sjajnim doigravanjem gdje smo u simbiozi s našim vjernim navijačima napokon osvojili toliko očekivani 10. naslov.

No, na početku sezone malo tko je očekivao da će mlada momčad imati snage za ovakav podvig. Jesi li ti kao kapetan to vjerovao?

Uprava je pred nas stavila zadatak ulaska u doigravanje, nakon što nam je isto lani izmaklo u posljednjem kolu. Međutim, s razvojem situacije i postignutom kemijom u momčadi, osjetili smo da smo spremni za mnogo više te smo na kraju i premašili početne ambicije.

U finalu vas je čekala iskusna momčad Sparsa koja je imala priliku na svome terenu uzeti naslov nakon trijumfa u Širokom. Ipak, pokazali ste karakter i vratili seriju na domaći teren.

Već pripremljena proslava, kao i naši navijači koji su pregazili stotine kilometara nakon neočekivanog poraza samo su nam dali dodatnu motivaciju. Odigrali smo najbolju utakmicu u sezoni i zasluženo vratili seriju u Široki i slavili u odlučujućoj utakmici.

Atmosfera na petoj utakmici je bila fenomenalna.  Je li ti kao mladome igraču i kapetanu bio pritisak igrati u tim trenucima?

To su utakmice za koje se živi; meni kao kapetanu je bio to dodatni motiv da izvedem momčad na parket i da pokažemo ono što najbolje možemo u tom trenutku. Svih 40 minuta nas je publika vodila i bodrila i ovo je uistinu i njihov naslov kao i svih ljubitelja košarke u Hercegovini.

Što za tebe znači kapetanska traka najtrofejnijeg košarkaškog kolektiva u državi?

Već samim ulaskom u dvoranu, sva ta imena koja su nosila dres kluba u prošlosti, daju potrebnu motivaciju za svaki novi trening i svaku novu utakmicu. Kapetanska  uloga mogu reći je samo šlag na dosadašnji košarkaški put.

Svoje prve korake si napravio u Brotnju, regiji koja je iznjedrila dva NBA igrača i nekoliko košarkaša sa zavidnom karijerom. Što je tebi bio motiv da se počneš baviti ovim sportom?

Kao i svako dijete koje je brzo izraslo, košarka je bila jedini izbor. Praćenjem naših Brotnjaka Zorana Planinića i Bariše Krasića, bilo je lagano odlučiti se krenuti njihovim stopama. Nadam se da ću jednoga dana i ja biti među onima koji će pronositi ime rodnoga kraja u Europi.

Izvrsna vijest ovih dana stigla je iz Košarkaškog saveza BIH. Pozvan si na pripreme seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine krajem lipnja.

Poziv u reprezentaciju san je svakoga sportaša te ću, unatoč vrhunskoj konkurenciji na svojoj poziciji, dati sve od sebe da se nametnem izborniku te tako ostavim trag i u reprezentativnom dresu.

Na kraju našega razgovora Jure je još jednom zahvalio navijačima iz Brotnja koji su ga podržavali tijekom cijele sezone, a posebno u finalnom susretu protiv Sparsa.

 

 

 

Odgovori