Marija Ivanković osvojila prvo mjesto na jednom od najjačih atletskih mitinga u regiji

Međunarodni atletski miting Dinamo Zrinjevac održan je u Zagrebu, a u konkurenciji velikog broja vrhunskih atletičara iz Hrvatske, Švicarske, Italije, Srbije, Brazila, Slovenije i Bosne i Hercegovine, Marija Ivanković, članica Atletskog kluba Brotnjo, osvojila je prvo troskoku.

– Marija Ivanković je pobjedom u disciplini troskoku (12.59m) na jednom od najjačih atletskih mitinga u regiji uspješno otvorila ljetnu sezonu, gdje joj je glavni cilj obaranje novoga osobnog rekorda i skupljanje bodova za nastup na Europskom seniorskom prvenstvu u Munchenu – poručili su iz AK Brotnjo.

Članovi AK Brotnjo bili su uspješni i u Zadru, gdje je održano 3. kolo Dalmatinske lige.

15. svibnja u Zadru je održano 3. kolo Dalmatinske lige, gdje je naša članica Anna Ćurković bila najuspješnije sa dvije pobjede. Anna je pobijedila u skoku u dalj (5.65m) i u utrci na 10 0m sa novim osobnim rekordom od 12.53. Anna se ovim rezultatima približila normama za nastup na Europskom U18 prvenstvu koje se održava u Izraelu – istaknuli su iz AK Brotnjo.

Iz kluba su se osvrnuli i na nastup na Državnom prvenstvu BiH za pionire i pionirke, na kojem su članovi AK Brotnjo popravili veći broj osobnih rekorda, no to nažalost nije bilo dovoljno za neku od medalja.

Atletski klub Brotnjo 21. svibnja bit će domaćin Državnog prvenstva BiH za cicibane i cicibanke (natjecatelji i natjecateljice rođeni 2011. i 2012. godine), koje će se održati na Gradskom stadionu Bare s početkom u 13,30 sati.

Odgovori