Završeno 22. kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH– Mihaela Buntić trećeplasirana

22. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine odigrano je u hotelu „Zenit“ u Neumu od 12.05. do 15.05. 2022. godine.

Dopredsjednik Šahovske Unije Bosne i Hercegovine i predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne gosp. Željko Bogut pozdravio je sve natjecatelje, roditelje, trenere, uvažene goste i prijatelje šaha i zaželio dobrodošlicu svima te 22. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine proglasio otvorenim.

Na prvenstvu je nastupilo 116 natjecatelja iz 35 klubova s područja Bosne i Hercegovine. ŠK Brotnjo je predstavljalo 3 natjecatelja : Mihaela Buntić Ž12, Filip Pehar M16 i Patrik Ostojić M18. Igrao se Bergerov sustav, a tempo igre bio je 60 minuta po igraču, odnosno 2 sata za cijelu partiju.

Najuspješniji-a naš član na prvenstvu je bila Mihaela Buntić osvojivši treće mjesto u kategoriji Ž12.

Mihaela nažalost nije uspjela obraniti naslov osvojen prošle godine u Bihaću. U Neumu je osvojila treće mjesto. Nastup je završila sa 4 pobjede i 2 poraza.
Zanimljivo je da su joj u obje izgubljene partije protivnice u središnjici nudile remi, ali ih je Mihaela glatko odbila, te je igrajući na pobjedu, preuzela rizik koji se, nažalost, ovog puta nije isplatio. Borbenosti i znanja nije manjkalo, no nedostajalo je malo više sportske sreće koja je neophodna na ovakvim natjecanjima za bolji rezultat.

Filip Pehar se u vjerojatno najjačoj skupini na prvenstvu hrabro nosio sa puno jače rangiranim igračima od njega, te je na kraju osvojio 5. mjesto sa 4,5 boda iz 9 partija. Čak tri igrača od toga jedan FM koja su završila ispred njega imaju elo rejting veći od 2000 bodova što Filipov rezultat čini još vrjednijim.

Patrik Ostojić u kategoriji M18 također je imao vrlo jaku konkurenciju. Na kraju uz veliku borbu i htjenje koju je pokazao na turniru završava nastup u donjem dijelu poretka.

Predsjednik ŠK Brotnjo gosp. Dragan Prskalo zahvalio se našim kadetima na osvojenim priznanjima, ljudima koji su pomogli u organiziranju odlaska u Neum, koje prenosimo u cijelosti:

Za još bolji rezultat smo uskraćeni društvom naše Ane Ostojić zbog ekskurzije i našeg u dosadašnjem razdoblju najuspješnijeg člana Škole šaha Borne Pehara. On je zbog boljih uvjeta i još većim napretkom prešao u ŠK Mornar iz Splita. Želim mu što bolji napredak i rezultate kojima će nas i ubuduće razveseljavati i promovirati naše Brotnjo i klub u kojem je ponikao.

Ovim putem mu zahvaljujem za sve pehare i medalje koje je zajedno sa ostalim članovima zlatne generacije (Stjepan, Ante, Ana, Mihaela, Filip, Patrik i Šimun Enzo) ispunili našu prostoriju i domove, a naša srca srećom i zadovoljstvom.

Zahvaljujem se trenerima Ivanu Grgiću i Petru Bogutu koji su postavili zdrave temelje a posebno Međunarodnom majstoru Vitomiru Arapoviću i predsjedniku ŠK Kula Ljubuški Nacionalnom instruktoru Alenu Buntiću koji su to podignuli na još veći nivo.

• Borna Pehar – Prvak HB i Državni prvak 2019 kao i učesnik Evropskog prvenstva u Bratislavi
• Borna Pehar i Mihaela Buntić – Prvaci HB i Državni prvaci u svojim kategorijama ,Ana Ostojić Prvak HB i viceprvakinja BiH, Šimun Enzo Buntić treće mjesto na Prvenstvu HB

Vjerujem da će svoje znanje prenositi na sadašnje i buduće naraštaje koje dolaze. Zahvalio bi se Perici Ostojiću i Mariju Šajinu na pomoći u organizaciji odlaska i dolaska naših natjecatelja na Državno prvenstvo.”

Šahovski klub Brotnjo

Odgovori