Mihaela Buntić osvojila treće mjesto na Prvenstvu BiH

U organizaciji Šahovske Unije Bosne i Hercegovine i tehničkoj organizaciji Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, u saradnji sa šahovskim klubovima: „Željezničar“ Sarajevo i „Vogošća“, u razdoblju od 23. do 26. svibnja 2024. godine održano je 24. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine. Prvenstvo je održana u Hotelu „Saraj“ Sarajevo uz sudjelovanje članova Šahovskog kluba Brotnjo.

Tempo igre je bilo 60 minuta po igraču, a sustav parovanja je bio Berger (svako sa svakim) uz računalno parovanje.

24. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine igrali su najbolje plasirani igrači iz Bosne i Hercegovine koji su se kvalificirali kroz pojedinačna prvenstva Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, Šahovskog saveza Republike Srpske i Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Prvenstvo se igralo u sedam uzrasnih kategorija: do 8, 10, 12, 14, 16, 18 i 20 godine podijeljeni u muške i ženske grupe. Sveukupno, bilo je 14 grupa.

Od 129 sudionika Prvenstva, 54 je bilo iz Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, 50 iz Šahovskog saveza Republike Srpske i 25 iz Šahovskog saveza Herceg-Bosne.
Šahovski klub “Brotnjo” Čitluk imao je osvojenu jednu medalju – Mihaela Buntić je u grupi žena do 14 godina zauzela 3. mjesto. Ukupno je Šahovski klub “Brotnjo” Čitluk imao 6 predstavnika na Prvenstvu. Uz Mihaelu treba izdvojiti i Ivana Ćorića koji je u skupini “M10” osvojio odlično 4. mjesto.

Rezultati članova Šahovskog kluba “Brotnjo” Čitluk:
• Ivan Anđelo Jerković – 8. mjesto u grupi muškaraca do 8 godina
• Luka Bevanda – 10. mjesto u grupi muškaraca do 8 godina
• Ivan Ćorič – 4. mjesto u grupi muškaraca do 10 godina
• Mihaela Buntić – 3. mjesto u grupi žena do 14 godina
• Ana Ostojić – 6. mjesto u grupi žena do 18 godina
• Stipe Čuvalo – 7. mjesto u grupi muškaraca do 20 godina.

Odgovori