Natjecatelji ŠK Brotnjo odlični na Sportskim igrama mladih

U sklopu Sportskih igara mladih jučer je u Ljubuškom odigrano natjecanje u šahu za regiju Hercegovine. Na turniru je sudjelovalo 20 mladih igrača i igračica iz Čitluka, Ljubuškog, Čapljine, Širokog Brijega i Mostara.

Od natjecatelja ŠK Brotnjo nastupili su: Borna Pehar, Ana Ostojić, Filip Pehar, Mihaela Buntić i Šimun Enzo Buntić.

Turnir se igrao Švicarskim sustavom od 5 kola uz tempo igre od 15 minuta po igraču. Turnir je bio zajednički, a na kraju su proglašeni pobjednici po dobnim skupinama, i to:

• Najbolji šahista u kategoriji “2006. godište i mlađi”, a ujedno i pobjednik cijelog turnira je Borna Pehar (ŠK Brotnjo) sa osvojenih 4.5 boda;

• Najbolja šahistica u kategoriji “2006. godište i mlađi” bila je Ana Ostojić (ŠK Brotnjo) sa osvojenih 3.5 boda;

• Najbolji šahista u kategoriji “2010. i mlađi” bio je Matej Čerkez (ŠK Široki Brijeg) sa osvojenih 3.5 boda;

• Najbolja šahistica u kategoriji “2010 i mlađi” bila je Mihaela Buntić (ŠK Brotnjo) sa osvojenih 3.5 boda.

Borna, Ana, Matej i Mihaela su stekli pravo nastupa na državnoj završnici igara koja će se održati u Sarajevu, a najbolji iz Sarajeva idu u Split na Veliko međunarodno finale.

Filip Pehar je također odigrao dobar turnir i osvojio 3,5 boda te se pozicionirao na treću poziciju. Šimun Enzo Buntić osvojio je 2 boda i završio nastup u donjem dijelu tabele.

Organizator turnira je bio novoosnovani ŠK Kula Ljubuški, kojemu je ovo već drugi organizirani turnir u tjednu, čime pokazuju da Ljubuški polako postaje jedan od središta šaha u Hercegovini.

ŠK Brotnjo

Odgovori