Proglašeni najuspješniji sportaši općine Čitluk u 2022. godini

U organizaciji Sportskog saveza Brotnja danas je u Hotelu Brotnjo održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša u 2022. godini. Za broćanski sport protekla godina bila je jako uspješna, a na poseban način obilježili su je dobitnici današnjih priznanja, ali i svi ostali sportaši.

Povjerenstvo za nagrade i priznanja Sportskog saveza Brotnja imenovalo je ocjenjivački sud koji je donio odluku od dobitnicima priznanja u dvadesetak kategorija. Današnja svečanost bila je proslava uspjeha sportaša i njihove ljubavi prema sportu, no započela je emotivnim prisjećanjem na tragično stradalu Teu Doko, članicu ŽHKK Brotnjo ’94 i sve ostale pokojne broćanske sportaša, sportske djelatnike i branitelje.

Dobrodošlicu nazočnima na svečanosti proglašenja poželjeli su Dragan Prusina, predsjednik Sportskog saveza Brotnjo i Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, koji su u svojim obraćanjima čestitali sportašima na uspjesima i poželjeli im da se s mnogo ljubavi nastave baviti sportom.

 

 

Ocjenjivački sud ima je težak zadatak prilikom odabira između velikog broja nominiranih sportaša s iznimnim sportskim rezultatima, a predstavljanje odabranih započet ćemo od seniorske kategorije.

Nogometašica ŽNK Brotnjo Nikolina Soldo izabrana je za najbolju sportašicu seniorku općine Čitluk u 2022. godini u ekipnim sportovima, dok je karatašica Jelena Pehar iz KK Ipon – Zagreb izabrana za najbolju sportašicu seniorku u individualnim sportovima. Najbolji sportaši seniori općine Čitluk su Andrija Stipanović (BC Cluj) i Mateo Sušić (FC Cluj), a obojica su u protekloj godini osvojili naslove prvaka Rumunjske.

Mnogobrojni uspjesi sportaša bili bi nezamislivi bez predanog i stručnog rada trenera, a za najuspješnijeg trenera u proteklog godini izabran je Bojan Ubiparip iz AK Brotnjo.

Najuspješnija seniorska ekipa općine Čitluk za 2022. godinu je ženska seniorska ekipa Šahovskog kluba Brotnjo.

Posebna priznanja Sportskog saveza Brotnja

Tijekom svoje bogate sportske karijere brojne sportske uspjehe postigao je nogometaš Davorin Juričić – Šojka te je na današnjoj svečanosti Juričiću uručeno priznanje „Sportska legenda Brotnja“, kao jedno od posebnih priznanja.

Ovogodišnji dobitnik „Nagrade Bože Gagro“ je Krunislav Turudić, bivši aktivni sportaš i sadašnji predsjednik Boćarskog kluba Hrvatski Radiša, a ovogodišnji dobitnici priznanja za doprinos razvoju i promociji sporta općine Čitluk za 2022. godini su NBA košarkaš Ivica Zubac i novinar Željko Planinić.

Posebno priznanje za doprinos razvoju sporta u općini Čitluk za 2022. godinu na današnjoj svečanosti uručeno je Peri Primorcu, čiji je klub The Basement poznat po doprinosu razvoj sporta, posebice po sponzorskoj i partnerskoj potpori sportskim klubovima za redovite aktivnosti i organizaciju turnira.

Malonogometna momčad Gornjih Ograđenika, kao pobjednik MNL MZ općine Čitluk i 4. plasirana momčad Lige Hercegovine, dobitnik je posebnog priznanja za uspjeh u sportskoj rekreaciji.

Brojni mladi broćanski sportaši zahvaljujući iznimnom talentu već su postigli uspjehe u seniorskom sportu. Jako blizu ulaska u seniorske vode su mlađi seniori u čijoj konkurenciji su za najbolje izabrani Članica KK Međugorje Sara Raspudić i atletičar AK Brotnjo Filip Kozina.

Filipove klupske kolege Josip Ivanković i Anna Ćurković izabrani su za najuspješnijeg sportaša i sportašicu juniorku općine Čitluk u 2022. godini u individualnim sportovima, dok je za najbolju juniorku općine Čitluk u protekloj godini u ekipnim sportovima izabrana nogometašica Janja Milićević, članica ŽNK Brotnjo.

Također, vala istaknuti kako je juniorska ekipa ŽHKK Brotnjo ’94 izabrana za najuspješniju juniorsku ekipu općine Čitluk u 2022. godini.

Uz najuspješnije kadete nagrađeni i kadeti za iznimne sportske uspjehe

Martin Mandžo, Željko Pervan i David Vasilj s kadetskom reprezentacijom Republike Hrvatske osvojili su 3. mjesto na Balkanskom prvenstvu te im je danas uručeno posebno priznanje za izniman sportski rezultat u 2022., baš kao i šahisti Borni Peharu, kao državnom prvaku Hrvatske i osvajaču 3. mjesta na Europskom prvenstvu.

Za najuspješniju kadetsku ekipu općine Čitluk u 2022. godini izabrana je kadetska ekipa Atletskog kluba Brotnjo, a članovi ovog kluba dobitnici su i priznanja u ovoj kategoriji za individualne sportove. Najuspješniji kadet i kadetkinja iz individualnih sportove ove godine su Luka Kordić i Lucija Lorena Primorac, a najuspješnija kadetkinja iz ekipnih sportova je Marija Rozić, košarkašica ŽHKK Brotnjo ’94.

Članovi KK Brotnjo – Hercegovina David Paponja i Stela Bulić na današnjoj su svečanosti izabrani za najuspješnijeg mlađeg kadeta i mlađu kadetkinju iz individualnih sportova, dok je isto priznanje u ekipnim sportovima uručeno nogometašici Manueli Barbarić iz ŽNK Brotnjo, čija ekipa je nominirana i izabrana za najuspješniju ekipu mlađih kadeta.

Ivana Juričić, članica KK Brotnjo – Hercegovina izabrana je za najuspješniju mlađu pionirku u individualnim sportovima, Pero Džida, također član KK Brotnjo – Hercegovina izabran je za najuspješnijeg mlađeg pionira, a u ekipnim sportovima za najuspješniju mlađu pionirku izabrana je košarkašica Mladenka Bulić, članica ŽHKK Brotnjo ’94.

Nagrada „Sportska nada“ tradicionalno je rezervirana za sportaše do dvanaest godina, a ovogodišnji dobitnici ovog priznanja su: Luka Grbavac (KK Brotnjo-Hercegovina), Eva Krasić (KK Brotnjo-Hercegovina), Ante Pehar (HRK Međugorje), Antonija Vasilj (HRK Međugorje), Ivan Ćorić (ŠK Brotnjo), Josip Ivanković (HKK Brotnjo), Jakov Vučić (HKK Brotnjo), Paula Martinović (ŽHKK Brotnjo ’94), Mirjana Krezić (TK Međugorje), Sara Ljolje (AK Brotnjo), Jakov Bajkuša (ŠN AS Međugorje), Josipa Marić (AK Brotnjo), Ema Zelenika (ŽNK Brotnjo), James Vasilj (NK Međugorje), Bartol Grbavac (NK Međugorje), Andrej Kvesić (KK Međugorje) i Antonia Soldo (KK Međugorje).

Nagrade i priznanja uručili su predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske, Općine Čitluk i Općinskog vijeća Čitluk, predstavnici javnih institucija, treneri i sportaši, a za glazbeno osvježenje pobrinuli su se učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo. Kažimo i to kako svečanosti nisu mogli nazočiti Jelena Pehar, Mateo Sušić i Andrija Stipanović, no da su naši proslavljeni sportaši poslali video poruke zahvale za ukazanu čast, ali i riječi poticaja za mlade sportaše te da je današnji program vodila novinarka Sanja Pehar.

Odgovori