ATP objavio prijavnu listu igrača koji planiraju nastup na 10. PBZ Zagreb Indoorsu

Za manje od šest tjedana, od 31. siječnja do 8. veljače 2015., svjetska teniska karavana opet će boraviti u Domu sportova. Svako je izdanje turnira do sada bilo po nečemu posebno, a za deseti rođendan stigla je i velika nagrada. U Zagrebu će po prvi put zaigrati jedan od aktualnih Grand Slam pobjednika.

Marin Čilić, pobjednik US Opena i deveti tenisač svijeta, predvodi još jednu sjajnu igračku postavu PBZ Zagreb Indoorsa. Prošle je godine upravo u Zagrebu, osvajanjem rekordnog četvrtog naslova, započeo najbolju sezonu u karijeri koja je kulminirala njegovim trijumfom u New Yorku.

 

Naš najiskusniji aktivni tenisač na ATP Touru, 35-godišnji Ivo Karlović, u svoj će se grad još jednom vratiti s nadom da pobjednički trofej može završiti u njegovim rukama. Ivan Dodig osjetio je slast trijumfa u Domu sportova. Sjećanja na 2011. i njegov jedini pojedinačni naslov nikada neće izblijediti. Po svoju prvu pobjedu u glavnom ždrijebu PBZ Zagreb Indoorsa, a zasigurno i nešto više od toga, stiže 18-godišnji Borna Ćorić, dobitnik ATP nagrade “Zvijezda sutrašnjice”.

Osim najboljih hrvatskih tenisača, u Domu sportova ponovno će zasjati i inozemne teniske zvijezde. Rus Mihail Južnij zadivio nas je 2012. kad je postao prvi tenisač koji je osvojio pobjedničke trofeje u obje konkurencije. Te je godine slavio u paru s hrvatskim zetom, Cipraninom Marcosom Baghdatisom, još jednim bivšim pobjednikom koji ponovno dolazi u Dom sportova. U Zagreb se vraća i talijanski “broj 2” Andreas Seppi. Bivši zagrebački finalist Austrijanac Jürgen Melzer treba veliki rezultat u pokušaju povratka nakon duge stanke zbog ozljede, a nakon prisilne stanke se prema teniskom vrhu vraća i srpski tenisač Viktor Troicki. Od tenisača iz bliže okolice u Zagreb će opet doći Slovenac Blaž Kavčić, a prvi će se put u glavnom turniru pojaviti ime Damira Džumhura, najbolje rangiranog bosansko-hercegovačkog tenisača.

Nema sumnje, tko god početkom veljače navrati u Dom sportova uživat će u vrhunskom tenisu!

 

Odgovori