Bez promjena u prvih 15, Almagro se posve približio Čiliću

Na najnovijoj ATP ljestvici nije bilo nikakvih promjena u poretku što se tiče 15 najboljih igrača svijeta. Marin Čilić i dalje drži 11. poziciju, a opasno mu prijeti Nicolas Almagro…

Najnovija ATP ljestvica nije donijela dramatične promjene. Na vrhu je i dalje nedodirljiv Novak Đoković dok je Andy Murray izgubio ponešto bodova i Roger Federer je malo odmaknuo.

Osvajač turnira u Barceloni Rafael Nadal i dalje drži petu poziciju dok je finalist Nicolas Almagro i dalje 12. igrač svijeta, ali s novim bodovima se posve približio Marinu Čiliću.

Čilić i dalje drži 11. poziciju, ali sada je prednost nad Almagrom tek 60 bodova, a loša vijest za Marina je ta da s početkom zemljane sezone Španjolac igra sve bolje i neće biti nimalo lako zadržati ovu poziciju.

 

Među 20 najboljih igrača svijeta jedina promjena je zamjena mjesta Stanislasa Wawrinke i Gillesa Simona. Simon je ostao bez nešto bodova i pao je na 17. poziciju što je iskoristio Wawrinka za skok na 16. mjesto. Drugi tjedan zaredom najveći napredak na ljestvici bilježi Guillermo Garcia-Lopez koji je sada napredovao čak 21 mjesto i drži 66. poziciju.

Drugi hrvatski reket je i dalje Ivan Dodig koji je ostao na 56. mjestu.

 

hrsport.net

 

Odgovori